Μπλόκο στη VDSL του ΟΤΕ από την ΕΕΤΤ

Προσωρινά μέτρα διάρκειας έξι μηνών, που εμποδίζουν την οικονομική εκμετάλλευση των δικτύων οπτικών ινών του ΟΤΕ, αποφάσισε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) κατά του τηλεπικοινωνιακού οργανισμούΠροσωρινά μέτρα διάρκειας έξι μηνών, που εμποδίζουν την οικονομική εκμετάλλευση των δικτύων οπτικών ινών του ΟΤΕ, αποφάσισε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) κατά του τηλεπικοινωνιακού οργανισμού. Η ΕΕΤΤ έκρινε ότι όφειλε να προχωρήσει στη λήψη μέτρων, προκειμένου:

– να αποφευχθεί κάθε χρονικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τη λιανική του ΟΤΕ

– να διασφαλισθεί η πρόσβαση και για τους εναλλακτικούς παρόχους σε τιμές εγκεκριμένες από την ΕΕΤΤ

– να προστατευθούν οι τελικοί χρήστες, από τυχόν παρεμβολές σε επίπεδο φάσματος τοπικού βρόχου

– να υπάρξει ασφάλεια, διαφάνεια και σταθερότητα στην εφαρμογή του ρυθμιστικού πλαισίου

– να εφαρμοσθεί ευθύς εξαρχής μια συνεπής κανονιστική προσέγγιση

Ειδικότερα, η απόφαση της ΕΕΤΤ επιβάλλει στον ΟΤΕ τις εξής υποχρεώσεις:

– Παροχή Χονδρικής Ευρυζωνικής Πρόσβασης και Χρήσης Ειδικών Ευκολιών Δικτύου.

– Δημοσίευση πληροφοριών αναφορικά με τους όρους παροχής, την τεχνική περιγραφή και τις τιμές διάθεσης των ανωτέρω υπηρεσιών.

– Αποχή για διάστημα έξι μηνών από τη διάθεση λιανικών υπηρεσιών ευρυζωνικής πρόσβασης

– Κοστοστρεφής τιμολόγηση, καθώς και υποχρέωση υποβολής προς έγκριση στην ΕΕΤΤ των προτεινόμενων τιμών και των σχετικών κοστολογικών μοντέλων

– Λήψη μέτρων για τον περιορισμό των παρεμβολών λόγω λειτουργίας xDSL συστημάτων του ΟΤΕ με χρήση οπτικών ινών

Η ΕΕΤΤ ευελπιστεί ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχει ολοκληρώσει τον τρίτο κύκλο ανάλυσης αγορών για την χονδρική, που θα επιτρέψει το άνοιγμα της αγοράς της VDSL στους καταναλωτές. Μέχρι τότε οι χρήστες του διαδικτύου θα παραμείνουν στις γνωστές ταχύτητες που προσφέρει η αγορά.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΤΕ θα έχει επενδύσει άνω των 90 εκατ. ευρώ έως το 2012 στην ανάπτυξη δικτύων οπτικής ίνας, η χρήση της οποίας υπόσχεται αναβαθμισμένες ταχύτητες έως και 50 mbps. Τέτοια δίκτυα πρόσβασης νέας γενιάς ήδη έχουν αναπτυχθεί στους δήμους Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Ξάνθης, Σερρών και Ζωγράφου.

Ανέστειλε την απεργία η ΟΜΕ – ΟΤΕ

Στο μεταξύ, η ΟΜΕ-ΟΤΕ ανακοίνωσε την αναστολή της 24ωρης απεργίας που είχε προγραμματισθεί για την Πέμπτη. Οι συνδικαλιστές του οργανισμού αποφάσισαν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της διοίκησης της εισηγμένης για μία εκ νέου προσπάθεια εξεύρεσης λύσης σε ζητήματα που εκκρεμούν, όπως η νέα συλλογική σύμβαση. Η ΟΜΕ-ΟΤΕ ζητά, πάντως, να ανασταλούν οι απολύσεις και τα πρόσφατα μέτρα περικοπής του μισθολογικού βάρους του οργανισμού.

Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk