ΟΤΕ: τηλεοπτικές υπηρεσίες και πράσινη ενέργεια

Στην πράσινη ενέργεια και στις δορυφορικές τηλεοπτικές υπηρεσίες μπαίνει και επισήμως ο ΟΤΕ, και χθες οι μέτοχοι στην επαναληπτική συνέλευση ενέκριναν την τροποποίηση του καταστατικού του Οργανισμού. Ο ΟΤΕ έχει ζητήσει να του μεταβιβαστεί η άδεια της θυγατρικής Ηellas Sat για την παροχή τηλεοπτικών υπηρεσιών και σε ό,τι αφορά την παραγωγή ενέργειας προβλέπεται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων προκειμένου σε πρώτη φάση να καλύπτει μέρος των δικών της αναγκών. Ειδικότερα εγκρίθηκε …

Στην πράσινη ενέργεια και στις δορυφορικές τηλεοπτικές υπηρεσίες μπαίνει και επισήμως ο ΟΤΕ, και χθες οι μέτοχοι στην επαναληπτική συνέλευση ενέκριναν την τροποποίηση του καταστατικού του Οργανισμού.

Ο ΟΤΕ έχει ζητήσει να του μεταβιβαστεί η άδεια της θυγατρικής Ηellas Sat για την παροχή τηλεοπτικών υπηρεσιών και σε ό,τι αφορά την παραγωγή ενέργειας προβλέπεται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων προκειμένου σε πρώτη φάση να καλύπτει μέρος των δικών της αναγκών. Ειδικότερα εγκρίθηκε η τροποποίηση του άρθρου 2 του ισχύοντος καταστατικού της εταιρείας για την επέκταση των δραστηριοτήτων της στον τομέα της παροχής τηλεοπτικών, ραδιοφωνικών υπηρεσιών και οιωνδήποτε σχετικών με αυτές δραστηριοτήτων, καθώς και στον τομέα της «πράσινης ενέργειας».

Στο μεταξύ, το Ελληνικό Δημόσιο και οι Γερμανοί βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για τις επικείμενες αλλαγές στη διοίκηση χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει συμφωνία.

Σε περίπτωση που δεν αποφασιστεί από κοινού ένα ενιαίο πρόσωπο στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, οι πλευρές θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε διαρχία με την τοποθέτηση προσώπου του Ελληνικού Δημοσίου στη θέση του προέδρου του ΟΤΕ.

Η διαδικασία επιλογής δύο προσώπων μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρονοβόρα καθώς υπάρχει η δυνατότητα άσκησης βέτο τόσο από την ελληνική πλευρά όσο και από τη γερμανική και μάλιστα τρεις φορές.

Επίσης συζητούνται ζητήματα που αφορούν εργασιακές αλλαγές, περικοπές κόστους και μείωση προσωπικού που ετοιμάζεται να κάνει η διοίκηση του Οργανισμού, λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk