Μόνο σε γιατρούς οι άδειες μονάδων πρωτοβάθμιας περίθαλψης

Μόνο γιατροί και εταιρείες στις οποίες το 51% των μετοχών θα έχουν και πάλι γιατροί θα μπορούν να παίρνουν άδειες λειτουργίας ιδιωτικών μονάδων πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Σε κάθε δικαιούχο θα χορηγείται μία άδεια και δεν θα δίνεται δυνατότητα ίδρυσης παραρτήματος ιατρείου, πολυϊατρείου ή διαγνωστικού κέντρου. Οπως ενημέρωσε χθες η υπουργός Υγείας κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου τους εκπροσώπους επιστημονικών συλλόγων και φορέων, σχετικές διατάξεις αναμένεται να περιληφθούν στο υπό διαμόρφωση νέο πλαίσιο λειτουργίας του ιδιωτικού τομέα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Μόνο σε γιατρούς οι άδειες  μονάδων πρωτοβάθμιας περίθαλψης | tovima.gr

Μόνο γιατροί και εταιρείες στις οποίες το 51% των μετοχών θα έχουν και πάλι γιατροί θα μπορούν να παίρνουν άδειες λειτουργίας ιδιωτικών μονάδων πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Σε κάθε δικαιούχο θα χορηγείται μία άδεια και δεν θα δίνεται δυνατότητα ίδρυσης παραρτήματος ιατρείου, πολυϊατρείου ή διαγνωστικού κέντρου.

Οπως ενημέρωσε χθες η υπουργός Υγείας κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου τους εκπροσώπους επιστημονικών συλλόγων και φορέων, σχετικές διατάξεις αναμένεται να περιληφθούν στο υπό διαμόρφωση νέο πλαίσιο λειτουργίας του ιδιωτικού τομέα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Η υπουργός ζήτησε τις απόψεις των επιστημόνων πάνω στο κείμενο εργασίας που τους έδειξε. Ειδικότερα, το κείμενο εργασίας αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι άδεια λειτουργίας χορηγείται σε φυσικά πρόσωπα (γιατρούς ή οδοντιάτρους), σε νομικά πρόσωπα οιασδήποτε μορφής με την προϋπόθεση ότι αποκλειστικός σκοπός τους είναι η παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και σε αστικούς συνεταιρισμούς ελεύθερων επαγγελματιών γιατρών εργαστηριακής διάγνωσης, βιοπαθολογίας, κυτταρολογίας και παθολογικής ανατομίας για την κάλυψη των αναγκών των μελών τους. Στα νομικά πρόσωπα (ανώνυμες εταιρείες, εταιρείες περιορισμένης ευθύνης, προσωπική εταιρεία ή άλλη μορφή), η πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου πρέπει να ανήκει σε ειδικευμένους γιατρούς ή οδοντιάτρους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk