Σύντομα διεθνή

* Ρepsi Βottling Group: Ανοδο 9,9% σημείωσαν τα κέρδη για το τρίτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης του μεγάλου ομίλου εμφιάλωσης, τα οποία όμως διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών. Τα κέρδη της Ρepsi διαμορφώθηκαν στα 254 εκατ. δολάρια ή 1,14 δολάρια ανά μετοχή έναντι 231 εκατ. δολαρίων που ήταν το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Εξαιρουμένων των έκτακτων τα κέρδη άγγιξαν τα 1,06 δολάρια ανά μετοχή. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 1,08 δολαρίων ανά μετοχή. Ο κύκλος εργασιών υποχώρησε στα 3,6 δισ.

Σύντομα διεθνή | tovima.gr

* Ρepsi Βottling Group: Ανοδο 9,9% σημείωσαν τα κέρδη για το τρίτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης του μεγάλου ομίλου εμφιάλωσης, τα οποία όμως διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών. Τα κέρδη της Ρepsi διαμορφώθηκαν στα 254 εκατ. δολάρια ή 1,14 δολάρια ανά μετοχή έναντι 231 εκατ. δολαρίων που ήταν το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Εξαιρουμένων των έκτακτων τα κέρδη άγγιξαν τα 1,06 δολάρια ανά μετοχή. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 1,08 δολαρίων ανά μετοχή. Ο κύκλος εργασιών υποχώρησε στα 3,6 δισ. δολάρια έναντι 3,8 δισ. δολαρίων που ήταν το τρίτο τρίμηνο του 2008. Για το σύνολο του 2009 η εταιρεία αναμένει ότι τα κέρδη θα διαμορφωθούν μεταξύ 2,30 και 2,40 δολαρίων ανά μετοχή.

* Τesco: Οριακά υψηλότερα κινήθηκαν τα κέρδη πρώτου εξαμήνου του τρίτου μεγαλύτερου ομίλου λιανικών πωλήσεων παγκοσμίως, τα οποία όμως ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών. Τα κέρδη του ομίλου Τesco άγγιξαν τα 1,03 δισ. στερλίνες (περί των 1,64 δισ. δολαρίων) έναντι 1,01 δισ. στερλινών που ήταν το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Οι αναλυτές ανέμεναν ότι θα διαμορφωθούν στο επίπεδο των 1,04 δισ. στερλινών. Οι πωλήσεις στη βρετανική αγορά, η οποία αντιστοιχεί στο 70% του συνολικού κύκλου εργασιών του ομίλου, ενισχύθηκαν 3,7%, ενώ οι συνολικές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 8,3% στα 30,4 δισ. στερλίνες. * Societe Generale: Την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 4,8 δισ. ευρώ ανακοίνωσε ο γαλλικός τραπεζικός όμιλος, με στόχο την αποπληρωμή του Δημοσίου, αλλά και την εξαγορά μεριδίου στην Credit du Νord. Η Societe Generale θα καταβάλει 3,4 δισ. ευρώ στο γαλλικό Δημόσιο, ενώ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις να εξαγοράσει το 20% της Credit du Νord, μερίδιο το οποίο αυτή τη στιγμή είναι στην κατοχή της Dexia. Η εξαγορά αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί ως τα τέλη του 2009. Οι υφιστάμενοι μέτοχοι της SoGen θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν δύο νέες μετοχές για κάθε εννέα παλαιές που είναι στην κατοχή τους και η τιμή προσφοράς θα αγγίξει τα 36 ευρώ ανά μετοχή.

* Βoeing Co: Με το συνολικό ποσό του 1 δισ. δολαρίων, ή 90 σεντς ανά μετοχή, θα επιβαρυνθούν τα προ φόρων αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου της αμερικανικής κατασκευάστριας αεροσκαφών. Οπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, η επιβάρυνση αυτή της Βoeing οφείλεται στο αυξημένο κόστος και στην επιδείνωση των συνθηκών της αγοράς που επηρεάζουν το πρόγραμμα του 747-8. Σύμφωνα με την εταιρεία, η «παρθενική» πτήση του φορτηγού αεροσκάφους 747-8 θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του νέου έτους, ενώ οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται το τέταρτο τρίμηνο του 2010.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk