Σύντομα διεθνή

* Αirbus: Αισιόδοξος δηλώνει ο επικεφαλής πωλήσεων της ευρωπαϊκής κατασκευάστριας αεροσκαφών αναφορικά με την ανάκαμψη της αεροπορικής βιομηχανίας, ωστόσο προειδοποιεί ότι οι συνθήκες χρηματοδότησης παραμένουν «σφικτές». Στο πλαίσιο παρουσίασης στο Λονδίνο ο κ. John Leahy τόνισε ότι «οι περίοδοι ύφεσης ξεκινούν, έχουν μέση και τέλος. Πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε σχεδόν στη μέση. Πρόκειται για έναν δύσκολο χειμώνα» τόνισε.

Σύντομα διεθνή | tovima.gr

* Αirbus: Αισιόδοξος δηλώνει ο επικεφαλής πωλήσεων της ευρωπαϊκής κατασκευάστριας αεροσκαφών αναφορικά με την ανάκαμψη της αεροπορικής βιομηχανίας, ωστόσο προειδοποιεί ότι οι συνθήκες χρηματοδότησης παραμένουν «σφικτές». Στο πλαίσιο παρουσίασης στο Λονδίνο ο κ. John Leahy τόνισε ότι «οι περίοδοι ύφεσης ξεκινούν, έχουν μέση και τέλος. Πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε σχεδόν στη μέση. Πρόκειται για έναν δύσκολο χειμώνα» τόνισε. «Πολλές εταιρείες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν αεροσκάφη, παρά το γεγονός ότι το επιθυμούν» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά. Στις προβλέψεις της για την παγκόσμια αγορά η Αirbus εκτιμά ότι ο όγκος των επιβατών θα ανακάμψει τον επόμενο χρόνο σημειώνοντας αύξηση 4,6% στο καλύτερο σενάριο ή μηδενική ανάπτυξη στο χειρότερο. Η εκτίμηση αυτή είναι πιο αισιόδοξη από τις προβλέψεις της ΙΑΤΑ, η οποία την Τρίτη έκανε λόγο για ζημιές των αεροπορικών εταιρειών το 2010 ύψους 3,8 δισ. δολαρίων. Η Αirbus εκτιμά ότι θα προμηθεύσει σχεδόν τον ίδιο αριθμό αεροσκαφών, 480, αυτόν τον χρόνο και το 2010 έναντι του 2008, όπως δήλωσε ο Leahy.

* Βlackstone Group: Συμφωνία για την αγορά του 50% του Βroadgate, του μεγαλύτερου συγκροτήματος γραφείων στην κεντρική χρηματοοικονομική περιοχή του Λονδίνου, σύναψε η αμερικανική επενδυτική και real estate εταιρεία με την Βritish Land αντί 1,06 δισ. στερλινών (1,7 δισ. δολάρια). Οπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, η Βritish Land, το δεύτερο μεγαλύτερο βρετανικό επενδυτικό trust στην αγορά του real estate, ανακοίνωσε χθες την αγοραπωλησία, ενώ σημειώνεται ότι το Βroadgate αποτελεί το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της. Η Βlackstone θα καταβάλει 77 εκατ. στερλίνες για το ποσοστό συμμετοχής στο Βroadgate, ενώ παράλληλα θα αναλάβει υποχρεώσεις ύψους 987 εκατ. στερλινών, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

* Lloyds Βanking Group: Συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τη βρετανική κυβέρνηση σχετικά με την πιθανή συμμετοχή της στο κυβερνητικό πρόγραμμα προστασίας παγίων ο τραπεζικός όμιλος. Σε χθεσινή ανακοίνωση η Lloyds επισημαίνει ότι, μεταξύ άλλων, εξετάζονται πιθανές αλλαγές στους εμπορικούς όρους για την ένταξή της στο πρόγραμμα, περιλαμβανομένης της πιθανότητας μείωσης του ποσού των περιουσιακών στοιχείων που θα καλυφθούν από το πρόγραμμα. Εξετάζει παράλληλα άλλες εναλλακτικές.

* Ρalm: Με διεύρυνση ζημιών και πτώση εσόδων ολοκλήρωσε το πρώτο τρίμηνο χρήσης ηαμερικανική εταιρεία κατασκευής φορητών ηλεκτρονικών συσκευών, παρά τη σημαντική ενίσχυση των πωλήσεων των smartphones σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Για την περίοδο που έληξε στις 28 Αυγούστου η Ρalm ανακοίνωσε ζημιές 161,1 εκατ. δολαρίων (1,17 δολ. ανά μετοχή) έναντι ζημιών 39,5 εκατ. δολαρίων (39 σεντς ανά μετοχή) της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Εξαιρουμένων των έκτακτων στοιχείων, η εταιρεία θα είχε καταγράψει ζημιές 13,6 εκατ. δολαρίων. Το ίδιο διάστημα τα έσοδα υποχώρησαν στα 68 εκατ. δολάρια από 366,9 εκατ. δολάρια πέρυσι, ενώ τα προσαρμοσμένα έσοδα διαμορφώνονται στα 360,7 εκατ. δολάρια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk