Σύντομα διεθνή

* Wells Fargo: Θετικά αποτελέσματα από τις τροποποιήσεις των προβληματικών στεγαστικών δανείων διακρίνει η αμερικανική τράπεζα, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου κ. Τζον Στουμπφ, κατά τη διάρκεια τραπεζικού συνεδρίου. Στα τέλη του 2008 η Wells Fargo εξαγόρασε τη Wachovia και μαζί το μεγάλο της χαρτοφυλάκιο προβληματικών δανείων και, όπως άλλες τράπεζες, προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις ζημιές από δάνεια εν μέσω σημαντικής αύξησης της ανεργίας εφέτος.

Σύντομα διεθνή | tovima.gr

* Wells Fargo: Θετικά αποτελέσματα από τις τροποποιήσεις των προβληματικών στεγαστικών δανείων διακρίνει η αμερικανική τράπεζα, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου κ. Τζον Στουμπφ, κατά τη διάρκεια τραπεζικού συνεδρίου. Στα τέλη του 2008 η Wells Fargo εξαγόρασε τη Wachovia και μαζί το μεγάλο της χαρτοφυλάκιο προβληματικών δανείων και, όπως άλλες τράπεζες, προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις ζημιές από δάνεια εν μέσω σημαντικής αύξησης της ανεργίας εφέτος. Η Wells Fargo ολοκλήρωσε 304.000 τροποποιήσεις προβληματικών δανείων έως τις 3 Σεπτεμβρίου και συνεργάζεται με την κυβέρνηση για ακόμη περισσότερες. Στέλεχος της τράπεζας ανέφερε ότι η διαδικασία συγχώνευσης με τη Wachovia βρίσκεται σε εξέλιξη. * Ιntel: Μείωση της κατανάλωσης ενέργειας της πλατφόρμας για φορητές συσκευές Μoorestown πραγματοποίησε η μεγάλη κατασκευάστρια μικροεπεξεργαστών για υπολογιστές και άλλες συσκευές νέας τεχνολογίας, ενισχύοντας τις προσπάθειές της να κερδίσει ένα κομμάτι της αγοράς επεξεργαστών για κινητά. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η διοίκηση της εταιρείας ανέφερε ότι εξετάζει και τη συνεργασία με τη Νokia, τη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, για ένα λειτουργικό σύστημα που θα βασίζεται στο Linux.

* ΑrcelorΜittal: Ετοιμος να προχωρήσει σε νέες εξαγορές εμφανίζεται εκ νέου ο μεγαλύτερος χαλυβουργικός όμιλος του κόσμου, καθώς έθεσε νέους στόχους για το επίπεδο των ξένων κεφαλαίων στην επιχείρηση, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες. Ειδικότερα, η ΑrcelorΜittal ανακοίνωσε χθες ότι ψάχνει για συμφωνίες που θα δώσουν ώθηση στην ηγετική της θέση και νέες εταιρείες που θα οδηγήσουν σε σημαντικές συνέργειες. Ακόμη, αποκάλυψε τους στόχους για τη χρεωστική θέση της και έθεσε νέα όρια για το πόσο επιθετικά μπορεί να κινηθεί στον τομέα των εξαγορών. Η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ακόμη ότι καλύτερες ημέρες «ανατέλλουν» για αυτήν τον επόμενο χρόνο.

* Sanyo Εlectric: Στη σύναψη συμφωνίας συνεργασίας για την ανάπτυξη και παραγωγή συσκευών πλοήγησης (GΡS) με στόχο την πώλησή τους σε αυτοκινητοβιομηχανίες ως το τέλος του 2010 προχώρησε η ιαπωνική εταιρεία με την ολλανδική ΤomΤom ΝV. Οπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι δύο εταιρείες θέλουν να εκμεταλλευθούν τις προοπτικές ανάπτυξης που έχουν δημιουργηθεί στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική για τον κλάδο του αυτοκινήτου. Η Sanyo αρνήθηκε να αποκαλύψει τους οικονομικούς όρους της συμφωνίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk