Χρυσό επιχειρηματικής αριστείας στον όμιλο Ρέστη

«Η επιχειρηματική ηθική είναι δρόμος προόδου,αειφόρου ανάπτυξης και κοινωνικά υπεύθυνης οικονομικής δραστηριότητας» επεσήμανε ο πρόεδρος της Εnterprises Shipping & Τrading κ. Βίκτωρας Ρέστης παραλαμβάνοντας το χρυσό βραβείο επιχειρηματικής αριστείας για τη συνολική παρουσία του ναυτιλιακού ομίλου του από το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικής Ηθικής, στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στον Ναυτικό Ομιλο Ελλάδος, στον Πειραιά. Ο κ. Ρέστης σχολιάζοντας …

«Η επιχειρηματική ηθική είναι δρόμος προόδου,αειφόρου ανάπτυξης και κοινωνικά υπεύθυνης οικονομικής δραστηριότητας» επεσήμανε ο πρόεδρος της Εnterprises Shipping & Τrading κ. Βίκτωρας Ρέστης παραλαμβάνοντας το χρυσό βραβείο επιχειρηματικής αριστείας για τη συνολική παρουσία του ναυτιλιακού ομίλου του από το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικής Ηθικής, στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στον Ναυτικό Ομιλο Ελλάδος, στον Πειραιά.

Ο κ. Ρέστης σχολιάζοντας τη βράβευση αυτή στο περιθώριο της εκδήλωσης στάθηκε ιδιαίτερα στο οξύμωρο της λανθασμένης εικόνας την οποία πολύ συχνά έχει ο κόσμος για τη ναυτιλία της Ελλάδας, την ώρα που η ναυτιλία αυτή είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της εθνικής οικονομίας και συνάμα η πρώτη ναυτιλιακή δύναμη του πλανήτη.

Τέτοιου είδους τιμητικές διακρίσεις, όπως αυτή που έλαβε η Εnterprises Shipping & Τrading, μειώνουν κατά τη γνώμη του την απόσταση που χωρίζει αυτή τη λανθασμένη εικόνα από την πραγματικότητα που ισχύει σήμερα για τη ναυτιλία των Ελλήνων σε παγκόσμιο επίπεδο, με την επισήμανση ότι εν τέλει αυτό δεν είναι πρόβλημα που συναντά κανείς μόνο στην Ελλάδα αλλά αποτελεί ένα συχνό φαινόμενο που παρατηρείται σε διεθνές επίπεδο, όπου η κοινή γνώμη εμφανίζεται να αγνοεί ότι περίπου το 95% του παγκόσμιου εμπορίου εξυπηρετείται σήμερα διά θαλάσσης.

Ο κ. Ρέστης δεν παρέλειψε να τονίσει ότι αυτή η διάκριση ήλθε μέσα από ομαδική δουλειά: «Μια μεγάλη ομάδα στελεχών και προσωπικού» είπε «εργάστηκε σκληρά με πίστη και με αφοσίωση στο να υπηρετήσει τις αξίες και τις αρχές της επιχειρηματικής ηθικής για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός,και η βράβευση αυτή αποτελεί για όλους μας το επιστέγασμα αυτής της πορείας που έχουμε διανύσει όλα αυτά χρόνια στη ναυτιλία από τα πρώτα κιόλας βήματά μας, κάτω από ιδιαίτερα σκληρές και αντίξοες συνθήκες». Η ταυτότητα της εταιρείας
Η Εnterprises Shipping & Τrading ιδρύθηκε το 1973 από τον αείμνηστο Σταμάτη Ρέστη, ο οποίος ξεκίνησε τη ναυτιλιακή «περιπέτειά» του με ένα μόνο, απλό, ψυγείο πλοίο.

Σήμερα η εταιρεία, σύμφωνα με τα στοιχεία της επίσημης ιστοσελίδας της, διαχειρίζεται στόλο 66 πλοίων διαφόρων τύπων, συνολικής χωρητικότητας 5.112.851 τόνων, ενώ διαθέτει και ένα εκτεταμένο πρόγραμμα νέων κατασκευών το οποίο προβλέπει τη ναυπήγηση 24 πλοίων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ποντοπόρα ψυγεία, φορτηγά πλοία, πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, αλλά και κρουαζιερόπλοια και mega yachts.

Στρατηγική της εταιρείας εδώ και 36 χρόνια είναι το να συνάπτει σταθερές και πολυεπίπεδες συνεργασίες με τους ναυλωτές, μέσα από τις οποίες μπορεί να προσδιορίζει με σαφήνεια τις μεταφορικές ανάγκες τους προσφέροντάς τους υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk