Τα μάθατε τα νέα;

Η μυστικοπάθεια του κ. Κ. Καραμανλή για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας μού αρέσει, επειδή όλοι ξέρουν ότι οι εκλόγιμες θέσεις είναι σχεδόν όλες κλεισμένες. Τώρα ποιος θα τεθεί επικεφαλής είναι ένα θέμα που ενδιαφέρει μόνο τα ενδοοικογενειακά της «γαλάζιας» παράταξης, αν και οι πληροφορίες λένε ότι κατέληξε στον κ. Μιλτ. Εβερτ. Γλιτώνει έτσι από τα πείσματα των κκ. Γ. Σουφλιά και Δ. Σιούφα, οι οποίοι διεκδικούσαν την επίζηλη θέση. Σε ένα απέραντο πεδίο μάχης έχει μετατραπεί η ΝΔ. Πιέσεις, παζάρια και εκβιασμοί, ξεκαθαρίσματα λογαριασμών σε όλες τις περιφέρειες και στη μέση ο Γραμματέας κ.

Η μυστικοπάθεια του κ. Κ. Καραμανλή για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας μού αρέσει, επειδή όλοι ξέρουν ότι οι εκλόγιμες θέσεις είναι σχεδόν όλες κλεισμένες. Τώρα ποιος θα τεθεί επικεφαλής είναι ένα θέμα που ενδιαφέρει μόνο τα ενδοοικογενειακά της «γαλάζιας» παράταξης, αν και οι πληροφορίες λένε ότι κατέληξε στον κ. Μιλτ. Εβερτ. Γλιτώνει έτσι από τα πείσματα των κκ. Γ. Σουφλιά και Δ. Σιούφα, οι οποίοι διεκδικούσαν την επίζηλη θέση. Σε ένα απέραντο πεδίο μάχης έχει μετατραπεί η ΝΔ.

Πιέσεις, παζάρια και εκβιασμοί, ξεκαθαρίσματα λογαριασμών σε όλες τις περιφέρειες και στη μέση ο Γραμματέας κ. Ελ. Ζαγορίτης, ο οποίος – λέει- θα κάνει το ξεκαθάρισμα των υποψηφιοτήτων (στο τέλος θα φάει το ξύλο, λέω εγώ). Στο μεταξύ, ο κ. Καραμανλής εξακολουθεί να ταλαιπωρείται με τα οικογενειακά του. Επειτα από την αιχμηρή αποχώρηση του εξαδέλφου του κ. Μιχ. Λιάπη ενέσκηψε ο θείος κ. Αχ. Καραμανλής, ο οποίος με επιστολή ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό ότι θα είναι υποψήφιος στις Σέρρες. Πάλι καλά που του έγραψε.

Ευγενέστατος.

Πάνω από μιάμιση ώρα συζητούσαν χθες οι κκ. Γ. Παπανδρέου και Γ. Προβόπουλος, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Αν άνοιξαν τα εσώψυχά τους για το μέλλον του τόπου δεν το ξέρω, αλλά αν είπαν μόνο ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και ότι χρειάζεται σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης, τι να πω; Σιγά τις μεγαλοφυείς διαπιστώσεις. Αυτό το ρημαδοσχέδιο θα μας το αποκαλύψει κάποιος, γιατί ως τώρα κάτι μισόλογα για φόρους ακούω. Στο τσακ είμαι να κλείσω τριήμερο για το Σαββατοκύριακο των εκλογών, αλλά φοβάμαι ότι ο κ. Θ. Πάγκαλος θα αρχίσει να ψάχνει έναν έναν τους ψηφοφόρους που απείχαν για να τους εκθέσει επωνύμως σαν αχρείους και ανεύθυνους πολίτες. Οπότε με συμφέρει περισσότερο να πιστέψω τις εξαγγελίες του ΠαΣοΚ για φορολόγηση στο μεγάλο κεφάλαιο και να ρίξω μια… ιδεολογική ψήφο.

Το ίδιο προτείνω να κάνουν και οι επιχειρήσεις που κλείνουν λόγω οικονομικής στενότητας. Τα στοιχεία της ΓΣΕΒΕΕ δείχνουν ότι περισσότερο πλήττονται η Βόρεια Ελλάδα και ο Πειραιάς. Το ΠαΣοΚ έχει υποσχεθεί και αύξηση της χρηματοδότησης, και πάγωμα των δανείων, και εξορθολογισμό του «Τειρεσία». Ελπίζω οι υποσχέσεις αυτές να μην είναι σαν αυτή για τη ριζική ανανέωση των ψηφοδελτίων- και η πρώτη ανακοίνωση υποψηφίου που έγινε ήταν του κ. Μιλτ. Παπαϊωάννου .

Επικίνδυνα αναψυκτικά ανακάλυψαν οι Αρχές στη Βρετανία! Σιγά την είδηση, θα σκεφτείτε, μας τα είπαν ξανά αυτά. Τα συγκεκριμένα μπουκάλια όμως περιείχαν υπεροξείδιο του υδρογόνου, το οποίο δεν είναι ούτε ενισχυτικό γεύσης ούτε μια πρωτοποριακή ουσία που όχι μόνο δεν έχει θερμίδες αλλά «καίει» και αυτές που σαβουρώνατε όλη την ημέρα. Πρόκειται για ένα άκρως εκρηκτικό υγρό καύσιμο, το οποίο χρησιμοποιείται για την προώθηση πυραύλων, το οποίο είχαν τοποθετήσει στα μπουκάλια τρεις ισλαμιστές βρετανοί, σκοπεύοντας να πυροδοτήσουν το εκρηκτικό εν πτήσει. Οι τρομοκράτες συνελήφθησαν εγκαίρως και χθες κρίθηκαν ένοχοι. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ έπειτα από αυτά θα επαγρυπνώ στα αεροδρόμια για εκρηκτικές τσίχλες, για δηλητηριώδεις καραμέλες και για τοξικές σοκολάτες. Τώρα που το ξανασκέφτομαι, μήπως και τα μπουκάλια του νερού είναι αθώα; Τόσα μικροσωματίδια παραμονεύουν πίσω από τις ωραίες ετικέτες.

Μωρέ, καλά κάνουν οι Γάλλοι! Εθεσαν υπό διωγμόν το φιλί λόγω της νέας γρίπης. Εγώ την αμαρτία μου θα σας την εξομολογηθώ, αυτή τη συνήθεια με τα απανωτά φιλιά μόλις δούμε τους φίλους μας, όταν φεύγουμε από την παρέα, όταν μιλάμε στο τηλέφωνο και δεν ξέρω πότε άλλοτε, ποτέ δεν τη χώνεψα. Ευτυχώς, ήρθε η γρίπη και με δικαίωσε! Τέλος τα άσκοπα ματς μουτς και μάλιστα με κυβερνητική οδηγία. Ελπίζω να την υιοθετήσουμε κι εμείς, αν και πολύ αμφιβάλλω. Τι καλά που θα ήταν να κρατούμε τις αποστάσεις (εκτός κι αν πρόκειται για ελκυστικές υπάρξεις), για να μην παρεξηγούμαστε και εμείς που ξεχνούμε μονίμως αυτά τα τυπικά φιλιά, να μην αρρωσταίνουμε και κυρίως να μας νοσταλγούν πραγματικά τα ταίρια μας. Να μην ξεχάσουμε και τα απολυμαντικά χεριών, τα οποία κάνουν θραύση στα φαρμακεία, τις μάσκες και όλα τα άλλα χρειαζούμενα.

Υποψιάζομαι όμως ότι η γρίπη έχει ελάχιστη σχέση με την οδηγία και ότι πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί απλώς δεν… έφτανε να φιλήσει την Κάρλα δημοσίως και έτσι απαγόρευσε αυτή τη δραστηριότητα σε όλο το έθνος.

Ορίστε και η τρανταχτή απόδειξη των (ολόσωστων) απόψεών μου για τα φιλιά. Ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, επιρρεπής στα φιλιά- και όχι μόνο-, αφού έγινε ρεζίλι παγκοσμίως, κυρίως από άνδρες της ηλικίας του που φθονούν τις επιτυχίες του στα μοντέλα με φιλοδοξία να γίνουν υπουργοί και ευρωβουλευτές, τις οποίες εκπαιδεύει κυριολεκτικά στα γόνατά του, κατηγορήθηκε για δικτατορική συμπεριφορά.

Εμφανίστηκε βεβαίως και διέψευσε ότι είναι δικτάτορας, αλλά αν δεν είχε απαθανατιστεί από τον φωτογραφικό φακό σε παρεξηγήσιμους εναγκαλισμούς με δυο τρία μοντέλα τη φορά, τώρα δεν θα βρισκόταν σε τέτοιους μπελάδες.

Τα φιλιά φταίνε σας λέω…

Πλερέζες προβλέπω να ρίχνουν όλα τα θηλυκά του πλανήτη. Η φρικτή φήμη έχει προκαλέσει αλλεπάλληλα καρδιακά επεισόδια. Ο τσαχπίνης της σειράς «Στην εντατική», ο γόης της διαφήμισης του Μartini, ο εναλλακτικός διανοούμενος της ταινίας «Καληνύχτα και καλή τύχη», ο θερμός υποστηρικτής του Ομπάμα, γκέι; Τόσες κυρίες, μικρές, μεσαίες και μεγαλούτσικες (ως γνωστόν οι γυναίκες σταματούν να μεγαλώνουν από κάποια ηλικία και έπειτα) «κόβονται» ακόμα και για ένα βλέμμα του Τζορτζ Κλούνεϊ, και αυτός, στον καιρό της ωριμότητάς του, αντί να κοιτάξει να κουκουλωθεί με καμία, όπως κάνουν όλοι οι σιτεμένοι ζεν πρεμιέ του κύκλου του, πήγε στη Βενετία και τα κατέστρεψε όλα. Και γιατί; Για να μας βάλει να αναρωτιόμαστε, άνδρες και γυναίκες, αν είναι του γούστου του μόνο το ένα φύλο- το δικό του- ή και το άλλο. Στην πορεία τώρα, αναλόγως και του διαφημιστικού αντίκτυπου που θα έχει αυτή η διασπορά (ψευδών;) ειδήσεων, μπορεί να μας αποκαλύψει και άλλα βίτσια. Προς το παρόν συντονιστείτε (όσοι θέλετε, δεν είναι υποχρεωτικό) με τις αναζητήσεις του γοητευτικού Τζορτζ, αναζητώντας την αντιπολεμική σάτιρα στην οποία πρωταγωνιστεί, με τίτλο Τhe men who stare at goats.

Κύριε διευθυντά

Τρεις φράσεις κυκλοφορούν για τον κ. Πέτρο Δούκα: «Πολύ σκληρός για να πεθάνει», «Τελευταίος των Βατοπαιδινών» και «Τeflon Δούκας». Δεν ξέρω αν θα αποδειχθούν αληθείς. Ο πρώην υφυπουργός αντιστέκεται σθεναρά στη διάθεση της Ρηγίλλης να τον θυσιάσει ενώ και ο πεθερός του κ. Μιλτ. Εβερτ διαμηνύει ότι ο γαμπρός του πρέπει να είναι οπωσδήποτε παρών στο ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας Αττικής. Ωστόσο ο κ. Δούκας ήταν παρών σε δύο από τα «θαύματα» της νέας διακυβέρνησης, την υπόθεση των ομολόγων και την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου, με αποτέλεσμα να έχουμε τώρα μια «υπόθεση Δούκα». Πώς θα τελειώσει αυτή η τελευταία θα το ξέρουμε αύριο…

Μετά τιμής ΠΑΝΔΩΡΑ

Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk