Εξακολουθεί να προηγείται το ΠΑΣΟΚ στις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος και στην παράσταση νίκης, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της GPO που μετέδωσε το Mega. Ωστόσο, βελτιωμένο είναι το προφίλ του πρωθυπουργού μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Η νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ με 31,7%, έναντι28,1% της Νέας Δημοκρατίας. Για τακόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης το αντίστοιχο ποσοστό διαμορφώνεται: 7,7% για το ΚΚΕ, 8% για το ΣΥΡΙΖΑ και 5,7% για τον ΛΑΟΣ. Οι Οικολόγοι εμφανίζονται από την έρευνα να συγκεντρώνουν την προτίμηση του 3% του εκλογικού σώματος. Οι αναποφάσιστοι και όσοι δεν προσδιορίζουν την εκλογική τους συμπεριφορά αντιστοιχούν στο 14,4% των ερωτηθέντων.

Στην παράσταση νίκης το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 53,7% έναντι 37% της Νέας Δημοκρατίας.

Ωστόσο, οκ. Καραμανλής θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός με ποσοστό 45% έναντι 32,7% για τον Γ.Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός παρουσιάζει αύξηση του δείκτη αυτού σε σχέση με προηγούμενη μέτρηση κατά 4%.

Ο κ. Καραμανλής θεωρείται επίσης καταλληλότερος για πρωθυπουργός έναντι του Γ.Παπανδρέου με ανεβασμένα ποσοστά, ενώ οι πολίτες τάσσονται κατά των πρόωρων εκλογών.

Πάντως, το έργο της κυβέρνησης κρίνεται αρνητικά ή μάλλον αρνητικά από το 68,1% των ερωτηθέντων, ενώ αρνητικά κρίνεται και το έργο του ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 63,9%.

Οι πολίτες σε ποσοστό 61,3% τάσσονται κατά των πρόωρων εκλογών. Ναι σε εκλογές λέει το 32,7%.