Το ότι το ενδιαφέρον της ΑΕΚ έχει επικεντρωθεί στην αγωνιστική ετοιμότητα της ομάδας εν όψει του κυριακάτικου αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης και στην επίμαχη «υπόθεση Βάλνερ» που εκδικάζεται αύριο στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάννης (CΑS) δεν συνεπάγεται ότι τα μεταγραφικά θέματα και ειδικότερα αυτό του Αγγελου Μπασινά έχουν τεθεί στο περιθώριο. Αλλωστε μπορεί στην ΑΕΚ να το έχουν ακόμη κρυφό καμάρι, όμως στην Ισπανία το έχουν… τούμπανο! Τα ισπανικά αθλητικά ΜΜΕ αναφέρονται σχεδόν καθημερινά στο θέμα του διεθνούς αμυντικού μέσου της Μαγιόρκα θεωρώντας δεδομένο ότι την ερχόμενη σεζόν θα φορά τη φανέλα της ΑΕΚ. Χαρακτηριστικό το χθεσινό δημοσίευμα της «ΑS», σύμφωνα με την οποία «ο Μπασινάς θέλει να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν και να επιστρέψει στην πατρίδα του. Η φημολογία αλλά και όλες οι ενδείξεις καταδεικνύουν ότι επόμενος προορισμός του θα είναι η ΑΕΚ». Σχετικό ρεπορτάζ υπάρχει και στη «Μarca» όπου επισημαίνεται ότι «ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας επιθυμεί διακαώς να επιστρέψει στην Αθήνακαι σύμφωνα με πληροφορίες ΑΕΚ και Μπασινάς έχουν συμφωνήσει να συνεχίσουν μαζί».

Τα ισπανικά δημοσιεύματα ταυτίζονται πλήρως με το προ εβδομάδας ρεπορτάζ του «Βήματος» σύμφωνα με το οποίο ΑΕΚ και Μπασινάς βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία· η οποία μπορεί να «χαλάσει» μόνον εφόσον προκύψει κάποια ακαταμάχητη πρόταση, από αυτές που δύσκολα μπορεί να αρνηθεί ένας ποδοσφαιριστής. Ο μάνατζερ του παίκτη κ. Πολ Κουτσολιάκος έχει εξαιρετικές διασυνδέσεις με ομάδες του εξωτερικού (περισσότερο σε Γερμανία και Γαλλία), ωστόσο η ασφάλεια του τριετούς συμβολαίου που προσφέρει η ΑΕΚ αλλά και το γεγονός ότι στα 32 χρόνια του ο διεθνής μέσος επιζητεί σαφώς περισσότερο τον επαναπατρισμό του παρά μια νέα περιπέτεια σε κάποια μικρομεσαία ομάδα του εξωτερικού, τον φέρνουν κοντά στην Ενωση.

Τα μεταγραφικά θέματα της ΑΕΚ βρίσκονται σε έξαρση τις τελευταίες ημέρες καθώς φαίνεται ότι έχει εντοπιστεί ακόμη ένας βασικός στόχος. Πρόκειται για τον βραζιλιάνο τερματοφύλακα Τζέφερσον ντε Γκαλβάο ο οποίος είχε απασχολήσει την Ενωση και το περασμένο καλοκαίρι, όμως τότε η τουρκική Τραμπζονσπόρ αξίωνε 1 εκατ. ευρώ για να τον παραχωρήσει. Ωστόσο εφέτος η κατάσταση έχει διαφοροποιηθεί και ο ίδιος ο τουρκικός σύλλογος χτύπησε την πόρτα των Κιτρινόμαυρων ενημερώνοντας ότι ο 25χρονος γκολκίπερ παραχωρείται αντί 300.000 ευρώ. Χρήματα που ασφαλώς δεν έχει πρόβλημα να καταβάλει η ΑΕΚ για την αγορά του διεθνούς τερματοφύλακα, ο οποίος θα πάρει τη θέση του συμπατριώτη του Μαρτσέλο Μορέτο στο ρόστερ της ομάδας.

Εν τω μεταξύ ολλανδικά ΜΜΕ ανέφεραν χθες αναθέρμανση του ενδιαφέροντος της ΑΕΚ για την απόκτηση του 26χρονου αμυντικού της Φίτεσε Ζιλ Σβερτς. Ο διεθνής με τις ελπίδες των Οράνιε ποδοσφαιριστής μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και προέρχεται από εξαιρετική χρονιά, γεγονός το οποίο έχει επίσης προσελκύσει το ενδιαφέρον των Μπριζ, Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο), Τβέντε (Ολλανδία) και Μπόχουμ (Γερμανία). Η Ενωση εξετάζει την περίπτωση του Σβερτς και θα καταθέσει την πρότασή της αν αποδειχθεί ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για την απόκτησή του και όχι αιφνίδια εκτόξευση του κασέ του.

Αντιθέτως είναι βέβαιο πλέον ότι τον δρόμο της φυγής θα ακολουθήσει ο Ζούλιο Σέζαρ. Ο μάνατζερ του βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή κ. Πάουλο Μπαρμπόζα δήλωσε χθες: «Ο πελάτης μου θα συνεχίσει την καριέρα του σε άλλη ομάδα,ίσως και στην Ελλάδα. Η θητεία του στην ΑΕΚ έχει τελειώσει». * Υστερα από απουσία δύο ετών, ο Γιώργος Αλεξόπουλος επέστρεψε στις προπονήσεις της Ενωσης σαν να μην έλειψε ούτε μία ημέρα! Δυνατός και απόλυτα υγιής, ακολούθησε το πρόγραμμα της ομάδας δίχως την παραμικρή ενόχληση και αποτελεί μια νέα μεταγραφή εν όψει της ερχόμενης περιόδου.