Οικολόγοι Πράσινοι: Δράση για το περιβάλλον

Ηανησυχία για το περιβάλλον και η αγανάκτηση για τις οικολογικές καταστροφές πρέπει να μετατραπούν σε δράση. Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλαν χθες οι Οικολόγοι Πράσινοι με επίκεντρο την αποκατάσταση των δασών και της κοινωνικής- οικονομικής ζωής στις καμένες περιοχές. Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας των Οικολόγων Πρασίνων, ο ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης, τόνισε χθες ότι το κοινό χρειάζεται συνεχή πληροφόρηση για να αποκτήσει οικολογική συνείδηση. «Εγώ ως ποιητής και συγγραφέας δεν είμαι ειδικός,αλλά δεν θέλω να είμαι και ένας πομπός γενικοτήτων.

Οικολόγοι  Πράσινοι: Δράση  για το περιβάλλον | tovima.gr

Ηανησυχία για το περιβάλλον και η αγανάκτηση για τις οικολογικές καταστροφές πρέπει να μετατραπούν σε δράση. Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλαν χθες οι Οικολόγοι Πράσινοι με επίκεντρο την αποκατάσταση των δασών και της κοινωνικής- οικονομικής ζωής στις καμένες περιοχές.

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας των Οικολόγων Πρασίνων, ο ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης, τόνισε χθες ότι το κοινό χρειάζεται συνεχή πληροφόρηση για να αποκτήσει οικολογική συνείδηση. «Εγώ ως ποιητής και συγγραφέας δεν είμαι ειδικός,αλλά δεν θέλω να είμαι και ένας πομπός γενικοτήτων. Η γλώσσα που χρησιμοποιούμε πρέπει να απομακρυνθεί όσο μπορεί από την ξύλινη των πολιτικών δηλώσεων.Ας προσγειωθούμε κυριολεκτικά και ας αναγνωρίσουμε ότι η Μητέρα Γη είναι βαθιά πληγωμένη και χρειάζεται τη βοήθειά μας» είπε χαρακτηριστικά και επεσήμανε ότι όλοι φταίμε σε κάποιον βαθμό για τη σημερινή κατάσταση. «Ας φροντίσουμε να γίνει συλλογική συνείδηση από τα παιδιά του σχολείου ίσα με εμάς τους ώριμους ελπίζω,όχι μόνο κατ΄ επίφαση.Και να φέρουμε αυτούς που απουσιάζουν περίεργα,τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών,ανάμεσά μαςώστε να συλλογιστούν,να γράψουν και να δραστηριοποιηθούν» κατέληξε ο κ. Βαλαωρίτης. Στη συνέντευξη Τύπου μεταξύ άλλων συμμετείχαν η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου κυρία Ελένη Μυριβήλη, ο ζωγράφος Γιάννης Μιγάδης , ο γλύπτης Αριστείδης Πατσόγλου και η εκδότρια κυρία Κάτια Λεμπέση, υποψήφιοι στο Επικρατείας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk