«Μίνι αδειοδότηση» από το ΕΣΡ

Ενα ειδικό κλιμάκιο το οποίο θα ελέγξει τα προγράμματα των περιφερειακών και τοπικών σταθμών και θα καθορίσει ποιοι και πόσοι από αυτούς θα πάρουν άδεια να εκπέμψουν ψηφιακά το αναλογικό τους πρόγραμμα συστήθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Το κλιμάκιο θα έχει πρόεδρο τον κ. Νέστορα Κουράκη και μέλη την κυρία Εύη Δεμίρη, την κυρία Ιριδα Αυδή και τον κ. Κ.Αποστολά και υπολογίζεται να έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες ελέγχου και αδειοδότησης ως το τέλος του χρόνου.

«Μίνι αδειοδότηση» από το ΕΣΡ | tovima.gr

Ενα ειδικό κλιμάκιο το οποίο θα ελέγξει τα προγράμματα των περιφερειακών και τοπικών σταθμών και θα καθορίσει ποιοι και πόσοι από αυτούς θα πάρουν άδεια να εκπέμψουν ψηφιακά το αναλογικό τους πρόγραμμα συστήθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Το κλιμάκιο θα έχει πρόεδρο τον κ. Νέστορα Κουράκη και μέλη την κυρία Εύη Δεμίρη, την κυρία Ιριδα Αυδή και τον κ. Κ.Αποστολά και υπολογίζεται να έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες ελέγχου και αδειοδότησης ως το τέλος του χρόνου. Η διαδικασία χορήγησης των σχετικών αδειών χαρακτηρίστηκε από τον πρόεδρο του ΕΣΡ κ. Ι.Λασκαρίδη «μίνι αδειοδότηση». Με τη διαδικασία αυτή αναμένεται να υπάρξει ένα πρώτο ξεκαθάρισμα των τηλεοπτικών σταθμών της περιφέρειας. Συνολικά λειτουργούν περισσότεροι από 130 σταθμοί στην περιφέρεια, ενώ ο αριθμός των ψηφιακών συχνοτήτων πανελλαδικά ανέρχεται σε οκτώ, στις οποίες χωρούν 32 κανάλια. Οπως εξήγησε ο κ. Λασκαρίδης, αρκετοί από τους σταθμούς της περιφέρειας θα αναγκαστούν να συγχωνευτούν, προκειμένου να χωρέσουν στις υπάρχουσες συχνότητες. Κριτήρια για την τελική χορήγηση αδειών θα αποτελούν η ποιότητα και η πληρότητα των προγραμμάτων.

Η διαδικασία αδειοδότησης πρόκειται να φέρει ανακατατάξεις στο τηλεοπτικό τοπίο της περιφέρειας, αφού όποιος δεν εξασφαλίσει άδεια στο πιλοτικό στάδιο ψηφιακών εκπομπών αποκλείεται από το δικαίωμα συμμετοχής στη διαγωνιστική διαδικασία για την πλήρη μετάβαση στην ψηφιακή τεχνολογία.

Πάντως, δεν είναι λίγοι όσοι υποστηρίζουν ότι για μία ακόμη φορά τα πράγματα οδηγούν τους ιδιοκτήτες των σταθμών της περιφέρειας σε ένα θολό τοπίο, όπου θα λειτουργούν με άδεια η οποία δεν θα ισοδυναμεί με οριστική άδεια λειτουργίας. Επίσης, στην περίπτωση όπου δύο ή και περισσότεροι σταθμοί συγχωνευτούν κανείς δεν μπορεί να διαβεβαιώσει ότι αυτοί οι οποίοι τελικά θα πάρουν άδεια ψηφιακής εκπομπής αποκλείοντας άλλους έχουν και τα καλύτερα προγράμματα, δεδομένου ότι αυτά θα υπάρχουν μόνο επί χάρτου. Επίσης θολό παραμένει το τοπίο με τους τοπικούς σταθμούς οι οποίοι ωθούνται να πάρουν άδειες ψηφιακής εκπομπής, ενώ ουσιαστικά οι νομοθετικές ρυθμίσεις τούς εξαιρούν εντελώς από το τοπίο της πλήρους μετάβασης στην ψηφιακή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Media
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk