Oεισαγγελέας δεν «άκουσε» την εκδοχή της Αστυνομίας. Ο αστυφύλακας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που πυροβόλησε και σκότωσε τον δράστη της ληστείας στο εστιατόριο Εverest στο Μαρούσι προχθές το απόγευμα δεν ενήργησε σε νόμιμη άμυνα, όπως εκτιμούσε στη δικογραφία που σχημάτισε η Ασφάλεια Αττικής. Ο δικαστής έκρινε αντίθετα ότι ο αστυνομικός υπερέβη τα όρια της άμυνας και σκότωσε από πρόθεση. Ετσι, του άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση καθ΄ υπέρβαση των ορίων άμυνας.

Η συμπλοκή, που οδήγησε στον θάνατο έναν 33χρονο ιδιωτικό υπάλληλο και στο κρατητήριο τον αστυνομικό που τον πυροβόλησε, ξεκίνησε από μια σύμπτωση. Ο αστυφύλακας της Αντιτρομοκρατικής μαζί με συνάδελφό του της ίδιας υπηρεσίας φορώντας πολιτικά μπήκαν στο εστιατόριο στη διασταύρωση της λεωφόρου Κηφισίας με την οδό Πάρνωνος και παρήγγειλαν φαγητό. Ηταν σε υπηρεσία, ωστόσο τη στιγμή εκείνη θέλησαν να κάνουν ολιγόλεπτο διάλειμμα. Κάθησαν σε ένα τραπέζι και λίγο αργότερα άκουσαν την προϊσταμένη και την ταμία του καταστήματος να καλούν σε βοήθεια. Τις πλησίασαν και εκείνες τους είπαν πως δύο ένοπλοι κουκουλοφόροι τούς είχαν αρπάξει 250 ευρώ. Αμέσως άρχισαν να καταδιώκουν τους δύο δράστες. Οπως κατέθεσαν, τους φώναξαν ότι είναι αστυνομικοί αρκετές φορές και τους κάλεσαν να παραδοθούν.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της Ασφαλείας Αττικής, οι ληστές συνέχισαν να τρέχουν και σε απόσταση περίπου 150 μέτρων οι αστυνομικοί χώρισαν και άρχισαν να κινούνται σε απέναντι πεζοδρόμια. Ξαφνικά, όπως υποστήριξαν οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ., ένας από τους δράστες σταμάτησε, έστρεψε το κορμί του προς τον αστυνομικό που ήταν ακάλυπτος και τον στόχευσε με το όπλο που κρατούσε. Τότε ο άλλος αστυνομικός που είχε καλυφθεί τον πυροβόλησε δύο φορές με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει. Οπως είπε, πυροβόλησε καθώς βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα. Μετά τη συμπλοκή, όταν έφθασαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Αττικής στη περιοχή δεν βρήκαν όπλο δίπλα στο θύμα. Οι δύο αστυφύλακες ισχυρίστηκαν πως κατά την πτώση του 33χρονου, έπεσε το όπλο του το οποίο αμέσως άρπαξε ο συνεργός του και τράπηκε σε φυγή τρέχοντας στα στενά της περιοχής. Σημειώνεται πως στο βίντεο του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης που διαθέτει το εστιατόριο απεικονίζονται οι δύο δράστες να κρατούν όπλα. Επίσης οι άντρες της Ασφαλείας αναζήτησαν επισταμένα αυτόπτες μάρτυρες. Μάταια όμως. Οπως έλεγαν, η έντονη βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα τη στιγμή της συμπλοκής να μην κινείται κανείς στο συγκεκριμένο σημείο.

Οπως διαπιστώθηκε, το θύμα ήταν ο 33χρονος Ελευθέριος Δράκος, ιδιωτικός υπάλληλος, ο οποίος ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις ναρκωτικών και κλοπών. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο 33χρονος έφερε διαμπερές τραύμα στον αριστερό μηρό και «τυφλό» τραύμα στην αριστερή πλευρά του προσώπου του. Επίσης κοντά στο σημείο της συμπλοκής οι αστυνομικοί βρήκαν σταθμευμένο και ανασφάλιστο ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο επρόκειτο να χρησιμοποιήσουν οι δράστες για τη διαφυγή τους. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, κατά την αυτοψία του χώρου και τη λήψη καταθέσεων από τους δύο αστυφύλακες ήταν παρών και αντεισαγγελέας του Πρωτοδικείου Αθηνών.