Σε περίπτωση που δεν σας αρέσει η κάππαρη αντικαταστήστε την με λίγο άνηθο.
Στο πάρτι, κεράστε τα στους γονείς και αντικαταστήστε τη σάλτσα μπίρας με κάποια άλλη, φτιαγμένη από απαλή μουστάρδα, μέλι και ελαιόλαδο, για τα παιδιά.
Σερβίρεται με μια σαλάτα ή συνοδεύει ψητό χοιρινό και πουλερικά.
Το γάλα καρύδας κάνει τη σούπα πλούσια σε γεύση και υφή.
Υλικά (για 2-4 άτομα) 2 μεγάλες αραβικές πίτες 3 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη 6 φέτες παστράμι ½ φλ. baby ρόκα, καθαρισμένη 2 αβγά, βρασμένα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες Εκτέλεση Αλείφουμε το κέντρο κάθε πίτας με μουστάρδα. Αραδιάζουμε το παστράμι σε φέτες, τη μία κάτω από την άλλη, ώστε να σχηματίζουν μια στήλη. Προσθέτουμε τη […]
Υλικά (για 4 άτομα) 500 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε τέταρτα 1/4 φλ. έ.π. ελαιόλαδο χυμό από 1 λεμόνι αλάτι, πιπέρι 2 κ.σ. μουστάρδα της αρεσκείας μας 1 κ.σ. κρεμώδες τυρί τύπου Philadelphia, σε θ.δ. 2 αβγά βρασμένα, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα 1 φιλέτο σολομό, καπνιστό, σε μικρά κομμάτια 1 κ.σ. κάππαρη, ξεπλυμένη Εκτέλεση Σε […]
Αυτά τα τοστ είναι ιδανικά και για δεκατιανό
Επειδή το παστράμι είναι πικάντικο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και απλή μουστάρδα
ΥΛΙΚΑ (για 3 άτομα) 1 κ.γ. σησαμέλαιο 2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε μπουκιές 2 μεσαίες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μπουκιές 1 κ.γ. κάρι, σε σκόνη 300 ml ζωμό κότας (σπιτικό ή ψυγείου), καυτό 400 ml γάλα καρύδας 1 φλ. αρακά, κατεψυγμένο αλάτι, πιπέρι ρύζι μπασμάτι, βρασμένο, για το σερβίρισμα ΥΛΙΚΑ Σε μεγάλη κατσαρόλα, σε […]
YΛΙΚΑ (για 12 κομμάτια) 1 συσκευασία έτοιμο φύλλο κούρου για τάρτες και πίτες ½ φλ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο 1/3 φλ. ζάχαρη 1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη 6 αποξηραμένα δαμάσκηνα, απύρηνα και χονδροκομμένα 4 κ.σ. καρυδόψιχα, χονδροσπασμένη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη και […]
YΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 1 μικρό, στρογγυλό καρβέλι ψωμί 350 γρ. κεφαλογραβιέρα ή έμενταλ σε φέτες για τοστ, σε μικρότερα κομμάτια 6 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες 1/4 φλ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο 2 κ.γ. παπαρουνόσπορο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Με οδοντωτό μαχαίρι χαράζουμε βαθιά το ψωμί κάθετα και οριζόντια, προσέχοντας να […]
Τα σταφύλια προσθέτουν δροσιά και χυμούς στη σαλάτα και ταιριάζουν εξαιρετικά με τη φέτα
Στο πάρτι, κεράστε τα στους γονείς και αντικαταστήστε τη σάλτσα μπίρας με κάποια άλλη, φτιαγμένη από απαλή μουστάρδα, μέλι και ελαιόλαδο, για τα παιδιά
Οι patatas bravas σερβίρονται σαν τάπας, ζεστές ή κρύες
Υλικά (για 4 άτομα) ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα 600 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μπαστουνάκια 3/4 φλ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας 2 φλ. κίτρινο τυρί, τριμμένο 6 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες Εκτέλεση Σε βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο ώστε να κάψει καλά. Τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να πάρουν χρώμα και να […]
Υλικά (για 4 άτομα) 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, σε λεπτές ροδέλες 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη 700 γρ. πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε ροδέλες 200 ml κρέμα γάλακτος, 20% λιπαρά αλάτι, πιπέρι 180 ml βραστό νερό 3/4 φλ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη 1 πρέζα μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο Εκτέλεση Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230°C. Σε μεγάλο τηγάνι κατάλληλο […]
Υλικά (για 4 άτομα) 4 μέτριες πατάτες, ξεφλουδισμένες 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 4 φέτες μπέικον 4 αβγά αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας τρίβουμε τις πατάτες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Στύβουμε με τα χέρια το τρίμμα πατάτας, ώστε να βγάλει τα υγρά του, και επαναφέρουμε στο πιάτο. Αλατοπιπερώνουμε. Σε μεγάλο […]
ΥΛΙΚΑ (για 12 κομμάτια) 2 αχλάδια, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη 50 γρ. κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο σπόρους από ½ ρόδι 12 φέτες ψωμί για τοστ 1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Σε κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τα αχλάδια με την καστανή ζάχαρη και τα αφήνουμε […]
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα) 10 φέτες προσούτο Ευρυτανίας 300 γρ. χαλούμι, κομμένο σε μπαστουνάκια 1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο φρέσκια ρίγανη, τα φύλλα, για το γαρνίρισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κόβουμε το προσούτο κατά μήκος σε φέτες πλάτους περίπου 1 εκ. Τυλίγουμε κάθε στικ τυριού με το προσούτο, τοποθετώντας το στη μέση του τυριού. Σε τηγάνι-γκριλιέρα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. […]