Υλικά (για 4 άτομα)

ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

600 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μπαστουνάκια

3/4 φλ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας

2 φλ. κίτρινο τυρί, τριμμένο

6 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες

Εκτέλεση

Σε βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο ώστε να κάψει καλά. Τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανές, για περίπου 8 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Απλώνουμε τις τηγανητές πατάτες στον πάτο ενός στρογγυλού ταψιού ή φόρμας, φροντίζοντας η στρώση να είναι πυκνή, χωρίς πολλά κενά. Περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί, προσθέτουμε το μπέικον και ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016.