YΛΙΚΑ (για 12 κομμάτια)

1 συσκευασία έτοιμο φύλλο κούρου για τάρτες και πίτες

½ φλ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο

1/3 φλ. ζάχαρη

1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη

6 αποξηραμένα δαμάσκηνα, απύρηνα και χονδροκομμένα

4 κ.σ. καρυδόψιχα, χονδροσπασμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη και την κανέλα.

Στον πάγκο εργασίας απλώνουμε τη ζύμη κουρού. Στρώνουμε τη γέμιση επάνω στην επιφάνεια της ζύμης και απλώνουμε ομοιόμορφα τα δαμάσκηνα και την καρυδόψιχα. Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό, την τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Αφήνουμε το ρολό να κρυώσει και κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015.