Μίνι μπέργκερ

Στο πάρτι, κεράστε τα στους γονείς και αντικαταστήστε τη σάλτσα μπίρας με κάποια άλλη, φτιαγμένη από απαλή μουστάρδα, μέλι και ελαιόλαδο, για τα παιδιά.

YΛΙΚΑ (για 8 μίνι μπέργκερ)

500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. κρύο νερό

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

8 φέτες τσένταρ

8 μίνι ψωμάκια για μπέργκερ

8 φύλλα μαρουλιού

1 μεσαία ντομάτα, σε ροδέλες

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΙΡΑΣ

½ φλ. μουστάρδα της αρεσκείας μας

1/4 φλ. μπίρα, κατά προτίμηση ξανθιά

1 κ.σ. ζάχαρη

1-2 κ.γ. αλάτι

EKTEΛΕΣΗ

Σε μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρύο νερό, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά ώσπου να ενωθούν τα υλικά. Μοιράζουμε τον κιμά σε 8 ίσα μέρη και πλάθουμε στρογγυλά μπιφτέκια πάχους 1,5 εκ.

Σε τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε τα μπιφτέκια, για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά. Λίγο προτού ψηθούν εντελώς, προσθέτουμε επάνω σε κάθε μπιφτέκι από 1 φέτα τσένταρ και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα.

Σάλτσα μπίρας: Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη μουστάρδα, την μπίρα, τη ζάχαρη και το αλάτι.

Σύνθεση: Ανοίγουμε τα ψωμάκια. Αλείφουμε τα κάτω μισά ψωμάκια με τη σάλτσα μπίρας. Βάζουμε επάνω από 1 φύλλο μαρουλιού, 1 ροδέλα ντομάτας και 1 μπιφτέκι. Κλείνουμε με τα υπόλοιπα μισά ψωμάκια και σερβίρουμε συνοδεύοντας με τηγανητές πατάτες.

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk