Υλικά (για 4 άτομα)

500 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε τέταρτα

1/4 φλ. έ.π. ελαιόλαδο

χυμό από 1 λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

2 κ.σ. μουστάρδα της αρεσκείας μας

1 κ.σ. κρεμώδες τυρί τύπου Philadelphia, σε θ.δ.

2 αβγά βρασμένα, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα

1 φιλέτο σολομό, καπνιστό, σε μικρά κομμάτια

1 κ.σ. κάππαρη, ξεπλυμένη

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βράζουμε μισό λίτρο νερό. Ρίχνουμε τις πατάτες, σκεπάζουμε με καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρουν βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τις στραγγίζουμε καλά.

Σε μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη μουστάρδα, το τυρί και τα βρασμένα αβγά. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις βρασμένες πατάτες και ανακατεύουμε προσεκτικά, χωρίς να τις διαλύσουμε. Προσθέτουμε τον σολομό, την κάππαρη και ανακατεύουμε ελαφρώς. Σερβίρουμε αμέσως.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016.