Υλικά (για 4 άτομα)

2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, σε λεπτές ροδέλες

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

700 γρ. πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε ροδέλες

200 ml κρέμα γάλακτος, 20% λιπαρά

αλάτι, πιπέρι

180 ml βραστό νερό

3/4 φλ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη

1 πρέζα μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230°C. Σε μεγάλο τηγάνι κατάλληλο για φούρνο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσέχοντας να μη μαυρίσουν, για περίπου 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τις πατάτες, την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι, το βραστό νερό και τη μισή κεφαλογραβιέρα.

Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 8 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και την υπόλοιπη κεφαλογραβιέρα και μεταφέρουμε στον φούρνο. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, ώσπου να σχηματιστεί κρούστα και να χρυσίσει η επιφάνεια.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016.