Υλικά (για 4 άτομα)2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, σε λεπτές ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
700 γρ. πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε ροδέλες
200 ml κρέμα γάλακτος, 20% λιπαρά
αλάτι, πιπέρι
180 ml βραστό νερό
3/4 φλ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
1 πρέζα μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
ΕκτέλεσηΠροθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230°C. Σε μεγάλο τηγάνι κατάλληλο για φούρνο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσέχοντας να μη μαυρίσουν, για περίπου 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τις πατάτες, την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι, το βραστό νερό και τη μισή κεφαλογραβιέρα.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 8 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και την υπόλοιπη κεφαλογραβιέρα και μεταφέρουμε στον φούρνο. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, ώσπου να σχηματιστεί κρούστα και να χρυσίσει η επιφάνεια.
*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016.