ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα) Για τη µαρινάδα 1 λίτρο µαύρη µπίρα 500 ml ξίδι µπαλσάµικο 1 σκελίδα σκόρδου 150 γρ. ξερά κρεµµύδια, χονδροκοµµένα 1 κ.σ. µουστάρδα Dijon 3 κ.σ. µέλι ½ κ.γ. µαύρο πιπέρι, φρεσκοτριµµένο 1 κ.σ. φρέσκο θυµάρι, τα φυλλαράκια Για το ψήσιµο 4 µοσχαρίσιες µπριζόλες, µε το κόκαλο 50 ml έ.π. ελαιόλαδο αλάτι […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα) 80 ml έ.π. ελαιόλαδο 500 γρ. χοιρινό λουκάνικο, χονδροκοµµένο σε λοξές ροδέλες 1 καυτερή πιπεριά 100 γρ. αποξηραµένα βερίκοκα, κοµµένα στα 2 250 ml µπίρα 3 κ.σ. µέλι 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας (στα σουπερµάρκετ) 1 κ.σ. φρέσκο θυµάρι, τα φυλλαράκια {{{ moto }}} ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε βαθύ τηγάνι, σε µέτρια φωτιά, ρίχνουµε […]
YΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ) 600 γρ. κιμά από κοτόπουλο 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, το λευκό μέρος, ψιλοκομμένα 2 μικρά καρότα, τριμμένα 1 κολοκυθάκι, τριμμένο ½ κ.γ. εστραγκόν, ψιλοκομμένο 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon 1 αβγό 1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι 4 ψωμάκια για μπέργκερ 1 μικρή γαλλική σαλάτα, χονδροκομμένη 2 ντομάτες, σε ροδέλες ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ […]
YΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 250 ml λευκό ξηρό κρασί ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο ξύσμα από 2 πορτοκάλια, ακέρωτα 100 ml έ.π. ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon με σιναπόσπορους 1 κιλό χοιρινό κρέας, από το μπούτι αλάτι, πιπέρι Για τον πουρέ 1 κιλό γλυκοπατάτες, με τη […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 1 κιλό μοσχάρι, κομμένο σε κύβους 5 εκ. λίγο αλεύρι, για το κρέας 100 ml έ.π. ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 250 γρ. μικρά ασπρομανίταρα, κομμένα στη μέση 200 ml Mαυροδάφνη 2-3 φύλλα δάφνης 4 ντομάτες, ξεσποριασμένες και τριμμένες 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας, αραιωμένο σε 500 ml ζωμό […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 400 γρ. ζυμαρικά αχηβάδες 80 ml έ.π. ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1-2 κόκκινες πιπερίτσες τσίλι, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες 200 γρ. αρακά, κατεψυγμένο 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας 2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια κατσαρόλα, σε μπόλικο […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 400 γρ. μακρύκοκκο ρύζι 80 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 10 γρ. πιπερόριζα (τζίντζερ), τριμμένη 80 γρ. καλαμπόκι, κατεψυγμένο 1 κόκκινη πιπεριά, σε κύβους 1 κόκκινη πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη 80 γρ. αρακά, κατεψυγμένο ή φρέσκο 1 κ.σ. κάρι, σε σκόνη 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 3 κ.σ. […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 1 χταπόδι 1.200 γρ., καθαρισμένο* 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 μικρή μαραθόριζα (φινόκιο), ψιλοκομμένη 4 ντομάτες, ψιλοκομμένες 400 γρ. κριθαράκι 200 ml λευκό ξηρό κρασί 1 κ.γ. αποξηραμένο εστραγκόν 2 κ.σ. αποξηραμένο θυμάρι ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Αφήνουμε μια κατσαρόλα […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης 100 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 σκελίδα σκόρδο ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο 3 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο και λίγα φυλλαράκια για το τέλος 1 κόκκινη καυτερή πιπερίτσα τσίλι (προαιρετικά) αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 500 γρ. σπαγκέτι EKTEΛΕΣΗ Ψήνουμε τις πιπεριές στο γκριλ για περίπου 20 λεπτά και τις […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 4 φιλέτα ξιφία των 200 γρ. το καθένα 150 ml μαρινάδα από 100 ml έ.π. ελαιόλαδο και 50 ml χυμό λεμονιού 4 ντομάτες, ψιλοκομμένες 16 ελιές της αρεσκείας μας, απύρηνες, σε ροδέλες 16 φιλέτα αντζούγιας, ψιλοκομμένα 1 κ.σ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο και 4 […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 700 γρ. μοσχαρίσιο κιμά 300 γρ. χοιρινό κιμά 4 αβγά 5 φέτες ψωμί μπαγιάτικο, χωρίς την κόρα, μουλιασμένο σε νερό, στυμμένο και χονδροτριμμένο 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon, με σιναπόσπορους 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο 50 ml έ.π. ελαιόλαδο και λίγο […]
Για μια ακόμη πιο πλούσια σάλτσα προσθέστε 150 ml κρέμα γάλακτος στο τέλος του μαγειρέματος και αφήστε το φαγητό στη φωτιά μέχρι να δέσουν τα υλικά
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 100 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη 1 καρότο, σε κυβάκια 1 κόκκινη πιπεριά, σε κυβάκια 1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο 1 μικρή μαραθόριζα (φινόκιο), ψιλοκομμένη 50 γρ. μαύρες ελιές, απύρηνες 400 γρ. ρύζι bonnet 100 ml λευκό, ξηρό κρασί αλάτι, πιπέρι 1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο ξύσμα από […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 400 γρ. μελιτζάνες, χονδροκομμένες 300 γρ. κολοκυθάκια, χονδροκομμένα 1 πράσινη πιπεριά, ξεσποριασμένη, σε λωρίδες 1 κόκκινη πιπεριά, ξεσποριασμένη, σε λωρίδες {{{ moto }}} 1 κίτρινη πιπεριά, ξεσποριασμένη, σε λωρίδες 2 κρεμμύδια, σε φέτες 2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο 150 ml έ.π. […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 1.500 γρ. καλαμάρια μέτριου μεγέθους 200 ml έ.π. ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες ξύσμα και χυμό από 3 λεμόνια, ακέρωτα 1 μικρή καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη (προαιρετικά) 1 κ.σ. μουστάρδα της αρεσκείας μας 4 μικρές μαραθόριζες (φινόκιο), κομμένες στα 4 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση 4 καρότα, σε μπαστουνάκια αλάτι, φρεσκοτριμμένο […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 200 γρ. ρεβίθια 600 γρ. γαρίδες Νο 3 ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια, ακέρωτα 1 μικρή κόκκινη καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη (προαιρετικά) 100 ml έ.π. ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 2 ώριμα αβοκάντο, κομμένα σε κύβους 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λοξές ροδέλες 2 κ.σ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη και ψιλοκομμένη 2 πιπεριές Φλωρίνης […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 60 ml έ.π. ελαιόλαδο 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, το λευκό μέρος, ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 200 ml λευκό ξηρό κρασί 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο 1 κιλό μύδια, καθαρισμένα* 150 ml φυτική κρέμα γάλακτος 5 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο 500 γρ. λινγκουίνι αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι EKTEΛΕΣΗ Σε […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 150 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες 2 κόκκινες καυτερές πιπεριές, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες 600 γρ. ντομάτες, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας, αραιωμένο σε 100 ml χλιαρό νερό 100 ml λευκό γλυκό κρασί 3 κ.σ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 500 γρ. πένες 1/4 ματσάκι […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 100 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 500 γρ. ασπρομανίταρα, κομμένα στα 4 250 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, σε χονδρά κομμάτια 250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους 150 ml λευκό ξηρό κρασί 3 μαρούλια, πλυμένα και χονδροκομμένα 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο χυμό από 2 […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) Για τη σάλτσα ντομάτας 60 ml πελτέ ντομάτας, αραιωμένο σε 300 ml χλιαρό νερό 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί 3 κόκκους μπαχαριού 3 φύλλα δάφνης αλάτι, πιπέρι 1 κ.γ. ζάχαρη Για τα καλαμαράκια 100 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 μαραθόριζα (φινόκιο), ψιλοκομμένη 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 κιλό καλαμαράκια, […]