ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

400 γρ. μακρύκοκκο ρύζι

80 ml έ.π. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

10 γρ. πιπερόριζα (τζίντζερ), τριμμένη

80 γρ. καλαμπόκι, κατεψυγμένο

1 κόκκινη πιπεριά, σε κύβους

1 κόκκινη πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη

80 γρ. αρακά, κατεψυγμένο ή φρέσκο

1 κ.σ. κάρι, σε σκόνη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

3 κ.σ. φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

λίγα φύλλα κόλιαντρου, για το σερβίρισμα, προαιρετικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ρύζι σε 600 ml νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να απορροφήσει σχεδόν όλο το νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να μαγειρευτεί για άλλα 5 λεπτά.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα με χονδρό πάτο ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπερόριζα μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το καλαμπόκι, την πιπεριά, το τσίλι και τον αρακά και τα μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για άλλα 3 λεπτά. Ρίχνουμε το ρύζι και το κάρι και ανακατεύουμε στη φωτιά για 3 λεπτά ακόμη.

Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον κόλιαντρο και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε απαλά. Σερβίρουμε σε μπολ στολίζοντας, αν θέλουμε, με φύλλα κόλιαντρου και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015.