Στην Παλαιά Κοκκινιά έζησα την εμπειρία ενός εκπληκτικού χούμους. Με βελούδινη υφή, απίστευτα απαλό, που αφήνει μια γλυκιά αίσθηση στο στόμα. Φτιαγμένο σε ένα οικογενειακό εργαστήρι, από τη Μαρί Μχιταριάν (που έδωσε το όνομά της και στην επιχείρηση) και την Καρινέ. Μητέρα και κόρη ετοιμάζουν με εξαιρετική μαεστρία ντολμαδάκια γιαλαντζί, λαχανοντολμάδες με κιμά, κεμπάπ, λαχματζούν, […]
Μεγαλωμένη στην Αθήνα, η Παυλίνα Κλαδοπούλου ήθελε από μικρή να φύγει από την πόλη και να ασχοληθεί με τη γη, να καλλιεργήσει. Και αυτό έκανε. Ακολούθησε το όνειρό της. Σήμερα το όνομά της είναι συνυφασμένο με την τρούφα. Στο κτήμα της στην ορεινή Κορινθία καλλιεργεί μία από τις πολυτιμότερες ποικιλίες τρούφας, την Τuber melanosporum, ή, […]
Δεν θα ξεχάσω την πρώτη φορά που άνοιξα ένα βαζάκι με γλυκό μανταρίνι Ηδιστον. Το άρωμά του γέμισε το σπίτι και στάθηκε αδύνατο σε όλη την οικογένεια να αντισταθεί. «Εχουμε εξαιρετικής ποιότητας εσπεριδοειδή στη χώρα μας και σε μεγάλη αφθονία. Γιατί να μην τα αναδείξουμε;» μου είπε η Νάνσυ Λαζάρου όταν της το ανέφερα κατά […]