Όσο προχωρούν οι έρευνες για την αυτοκτονία του 14χρονου στα Κάτω Πατήσια νέα σενάρια έρχονται στο φως. Αρχικά η εκδοχή ο 14χρονος να συμμετείχε σε κάποιο διαδικτυακό challenge μέσω του κινητού του κέρδιζε έδαφος, ωστόσο νέα στοιχεία φαίνεται πως ανατρέπουν αυτήν την υπόθεση.

Όπως αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, το κινητό του 14χρονου ήταν στην πρίζα, γεγονός που δείχνει πως ο νεαρός δεν το χρησιμοποιούσε στο κρίσιμο διάστημα. «Κλειδί» για το τι τελικά συνέβη, φαίνεται πως είναι η κατάθεση πολύ στενού του προσώπου, που θα κληθεί να μιλήσει στις αρχές τα επόμενα 24ωρα για το εάν ο 14χρονος σκεφτόταν να βάλει τέλος στη ζωή του.

Υπενθυμίζουμε ότι τόσο οι συγγενείς του 14χρονου όσο και φίλοι του που μίλησαν στις αρχές ανέφεραν ότι το παιδί δεν είχε εκφράσει τέτοιες σκέψεις και μάλιστα ήταν ένα χαρούμενο παιδί.

«Ξεσκονίζεται» το κινητό του 14χρονου

Το ενδεχόμενο του bullying δεν έχει αποκλειστεί, καθώς υπάρχουν καταγγελίες για το σχολείο του παιδιού κυρίως από γονείς. Οι αρχές αναλύουν τα αποθηκευμένα βίντεο στο κινητό τηλέφωνο του 14χρονου μαθητή.

Ταυτόχρονα προσπαθούν να ανασύρουν και όσα είχε διαγράψει το προηγούμενο διάστημα ο ανήλικος ευελπιστώντας να βρουν απάντηση στο θρίλερ για το τι ακριβώς ήταν αυτό που οδήγησε τον Μάκη να βάλει τέλος στη ζωή του.

Στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ θα αναζητήσουν και τις επικοινωνίες που είχε τόσο σε διαδικτυακές εφαρμογές όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να διαπιστωθεί εάν δεχόταν οποιαδήποτε είδους απειλή από συμμαθητές του.

Καταγγελίες για το σχολείο

Γονέας μαθητής του Γυμνάσιου που φοιτούσε ο 14χρονος, μιλά στο MEGA και καταγγέλλει βίαια επεισόδια.

«Αυτό το σχολείο είναι ένα καζάνι γενικά που βράζει. Όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει μέσα στο σχολείο, σιγουρά επικρατεί βία. Όχι μόνο μπούλιγνκ, βία! Από οργανωμένες ομάδες και εντός και εκτός του σχολείου».

Η κατάσταση στο συγκεκριμένο σχολείο φαίνεται πως έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο γονέας, καθώς μαθητής έχει φτάσει στο σημείο να απειλήσει με μαχαίρι καθηγητή στους διαδρόμους.

«Υπάρχουν πολλά περιστατικά κυρίως σε παιδιά. Είναι χρήση βίας. Είναι χρήση λεκτικής βίας. Δεν μπορώ να αριθμήσω ένα ή δύο, είναι πάρα πολλά. Όπως και με καθηγητές έχουν γίνει, έχουν υποπέσει στην αντίληψη μου. Όπως μαθητής ο οποίος τον απείλησε με μαχαίρι του είπε ‘θα σε μαχαιρώσω, θα σε σφάξω’. Κλοπές σε καθηγητές, κλοπές σε μαθητές».