Στα σκαριά είναι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους 50αρηδες, ενώ ήδη η ηλικιακή ομάδα 75 – 79 ετών έσπασε το φράγμα των κατά 90% εμβολιασμένων Ελλήνων.

Στους άνω των 18 ετών, το ποσοστό των εμβολιασμένων με μία δόση έχει ξεπεράσει το 77%, ενώ οι πλήρως εμβολιασμένοι κυμαίνονται λίγο πάνω από το 73%.

Τα μέχρι χτες μισοάδεια εμβολιαστικά, γέμισαν κόσμο που θέλουν από το να ρωτήσουν έως να κάνουν την πρώτη, τη δεύτερη ή την τρίτη δόση.

Οι περισσότεροι είναι όσοι πρόλαβαν έγκαιρα να κλείσουν ραντεβού τρίτης ή δεύτερης δόσης αφού τα ραντεβού είναι πλέον δυσεύρετα και οι καθυστερήσεις μεγάλες.

Οι πιθανές παρενέργειες κράτησαν πολλούς μακριά από το πρώτο κύμα εμβολιασμών. Άλλοι θα πουν πως τα μέτρα ήταν κρίσιμα για την απόφασή τους.

Ανήμερα του Αγίου Νικολάου, στις εκκλησίες τα μέτρα ήταν για άλλη μια φορά προαιρετικά, χωρίς κάποιον να ελέγχει πιστοποιητικά.

Την ίδια ώρα, από τις 6 μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου θα διατεθεί δωρεάν στους ενήλικους πολίτες, εμβολιασμένους και μη, ένα self test και το ίδιο θα επαναληφθεί και από τις 3 Ιανουαρίου.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA: