Συνέντευξη Τύπου Κυριάκου Μητσοτάκη – «Το 112 είναι μία κατάκτηση της χώρας»

Sixth consecutive day of the wildfire at Evia Island, on August 8, 2021 / Έκτη μέρα της φωτιάς στην Εύβοια, στις 8 Αυγούστου, 2021

Απάντηση στην κριτική που ασκείται στο μέτρο των εκκενώσεων έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Έντονη ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην κριτική που ασκείται τις τελευταίες ημέρες στην κυβέρνηση για το μέτρο των προληπτικών εκκενώσεων.

«Χτίστηκε μια χυδαία σπέκουλα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και σε μερίδα ΜΜΕ αναφορικά με τις πολιτικές εκκένωσης», τόνισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε, «Είναι χυδαίο αυτό που συνέβη, από τη στιγμή που για εμάς ήταν απόλυτη προτεραιότητα η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Δεν θέλω να μπω καν στη διαδικασία να σχολιάσω όλη αυτή τη χυδαιότητα»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη Γερμανία και στο γεγονός πως αναζητούνται ευθύνες για ολιγωρία των αρχών που οδήγησε σε καθυστερημένες εκκενώσεις και ως εκ τούτου σε απώλεια ζωών κατά τις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν τη χώρα.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο μέτρο των εκκενώσεων ανέφερε πως η Ελλάδα πλέον έχει αποκτήσει μια κουλτούρα εκκενώσεων ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Εγώ θα φύγω από αυτήν την καρέκλα το ίδιο και η κυβέρνηση, όμως το 112 θα μείνει  και αυτό είναι κατάκτηση της χώρας»

Δείτε live τη συνέντευξη Τύπου

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk