Παρέμβαση με πανό πραγματοποιήσαν αναρχικοί έξω από την Μητρόπολη Πειραιά το βράδυ της Πέμπτης.

Όπως ανέφερε ο Δημήτρης Αλφιέρης, διευθυντής γραφείου του Μητροπολίτη Πειραιώς στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» το περιστατικό αυτό είναι λυπηρό και πρωτοφανές.

«Μας ενημέρωσαν χθες γείτονες για το περιστατικό και το λυπηρό μήνυμα. Η εκκλησία έχει στοχοποιηθεί το τελευταίο διάστημα και είναι ακόμα πιο λυπηρό γιατί στοχοποιείται ένας Μητροπολίτης ο οποίος έχει σταθεί συμπαραστάτης σε αυτό τον αγώνα που γίνεται για την πανδημία.

Είναι άδικο να στοχοποιείται ένας ιεράρχης που με αίσθημα ευθύνης έχει δώσει το δικό του στίγμα έχει θέσει και τα μέσα της Ιεράς Μονής Μητροπόλεως Πειραιώς στη διάθεση του κόσμου.

Ένας ιεράρχης που ζητάει να εμβολιαστεί από τους πρώτους και έχει εκφράσει ξεκάθαρα τη θέση του».

Σύμφωνα με τον κ. Αλφιέρη στην Μητρόπολη δεν υπάρχει φύλαξη και ο χώρος έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα τρεις επιθέσεις.

«Ο Μητροπολίτης έχει στοχοποιηθεί αδίκως από συγκεκριμένες δυνάμεις. Η εκκλησίας είναι η ίδιαη ζωή» τόνισε ο ίδιος και συνέχισε: «Η εκκλησία δεν μπορεί να αφήνει πίσω νεκρούς ή να θέλει νεκρούς. Η εκκλησία είναι μέρος της λύσης ενός μεγάλου προβλήματος που μας ακουμπάει όλους».