Σε Οδύσσεια μετατράπηκε ο επαναπατρισμός περίπου 150 Ελλήνων από την Κύπρο οι οποίοι, όπως αποκάλυψε το in,gr νωρίτερα, κατόπιν προτροπής της Πρεσβείας έφτασαν στο αεροδρόμιο της Λάρνακας στις 12.30 με την πτήση να είναι προγραμματισμένη για τις 17:30.

Ωστόσο, σύμφωνα με το MEGA που βρέθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, η άφιξη της πτήσεις καθυστέρησε αρκετές ώρες.

Σημειώνεται πως με την άφιξή τους στην Ελλάδα, όλοι οι επιβάτες, μόλις αποβιβάστηκαν, έδωσαν στα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας τα στοιχεία τους και τη διεύθυνσή τους, όπου θα πρέπει να παραμείνουν σε υποχρεωτική καραντίνα για 14 ημέρες, ενώ θα πρέπει να δηλώσουν και αν εμφανίζουν κάποιο σύμπτωμα.

Χάος στο αεροδρόμιο της Λάρνακας

Υπενθυμίζεται ότι, όπως αποκάλυψε νωρίτερα το in.gr, στο αεροδρόμιο της Λάρνακας επικράτησαν χαοτικές σκηνές.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του in.gr, οι ταξιδιώτες κατόπιν προτροπής της Πρεσβείας, έφτασαν στο αεροδρόμιο από τις 12.30 με την πτήση να είναι προγραμματισμένη για τις 5.30 το απόγευμα.

Εκεί εκτιλύχθηκαν σκηνές απείρου κάλλους. Οι έλληνες ταξιδιώτες περίμεναν  περισσότερη από μία ώρα να προμηθευτούν το εισιτήριό τους χωρίς καμία προστασία για τον κοροναϊο.

Υπήρξαν στιγμές έντασης καθώς κάποιοι άρχισαν να βήχουν και κάποιοι άλλοι να τσακώνονται ενώ στο σημείο δεν υπήρχε – σύμφωνα με τις καταγγελίες – κανείς για τους συντονίσει και να δώσει οδηγίες.

Λίγο αργότερα, εμφανίστηκε ο αξιωματικός υπηρεσίας λέγοντάς τους ότι δεν φέρει καμία ευθύνη και ότι όπως και να έχει θα μπουν όλοι στο ίδιο αεροπλάνο και θα… κολλήσουν.