ΗΠΑ: Προληπτική καραντίνα μετά από κρούσμα σε ιερέα

Οι πιστοί οφείλουν να μπούνε σε οικειοθελή καραντίνα μιας και ήρθαν σε κοντινή επαφή με τον ιερέα κατά τη διάρκεια Λειτουργίας

Σε οικειοθελή καραντίνα 14 ημερών καλούν οι αρχές να μπουν όσοι πιστοί επισκέφθηκαν εκκλησία στη Βορειοδυτική Ουάσινγκτον σε συγκεκριμένες ημερομηνίες μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της δημοτικής αρχής.

Τι αποφασίστηκε;

Επιπρόσθετα, δεκάδες εκκλησίες στις ΗΠΑ συνιστούν να αποφεύγονται οι αγκαλιές και τα φιλιά ενώ αναμένεται να αλλάξει η διαδικασία που τελείται το τυπικό της Θείας Λειτουργίας.

Η λειτουργία και κάθε άλλη υπηρεσία στην εκκλησία του Ιησού έχει σταματήσει, καθώς ένας εφημέριος είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό. Δεδομένου ότι ο ιερέας είχε προσφέρει κοινωνία και είχε προβεί σε χειραψία σε περίπου 500 άτομα, την τελευταία εβδομάδα, όλοι οι πιστοί κλήθηκαν να μπουν σε οικειοθελή καραντίνα. Η Εκκλησία έκλεισε για πρώτη φορά μετά το 1800.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters, δεκάδες εκκλησίες λαμβάνουν ήδη αυστηρότερα μέτρα στις ΗΠΑ. Η κυριότερη αλλαγή αφορά την Θεία Κοινωνία. Συγκεριμένα, η προσφορά της Ευχαριστίας παύει να δίδεται στο στόμα, αλλά στο χέρι και δε θα δίνεται οίνος από κοινό κύπελλο.

Επιπλέον, εκκλησίες στις ΗΠΑ συνιστούν στους Ενορίτες τους να αποφεύγουν την απευθείας επαφή με άλλους πιστούς.

Η Αρχιεπισκοπή της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας της Ατλάντα είναι μία από τις πολλές που αποθαρρύνουν τη φυσική επαφή, ενώ ως εναλλακτική λύση η Αρχιεπισκοπή της Νέας Υόρκης συνιστά το νεύμα χαιρετισμού προς τους πιστούς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk