Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές προβλέπονται για την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο 6 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, όμως παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Αττική κυρίως στα ανατολικά και βόρεια με ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στην Πάρνηθα τις πρωινές ώρες με σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις να αναπτύσσονται από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 13 βαθμούς.

Από τη Δευτέρα θα υπάρξει βελτίωση του καιρού με άνοδο της θερμοκρασίας και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και ανέμους μέχρι 5 μποφόρ. Παρόμοιος θα είναι ο καιρός και την Τρίτη.

Βροχερός καιρός, ισχυροί άνεμοι

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις που στα βόρεια πελάγη θα φτάνουν τα 5 μποφόρ και στα νότια πελάγη 7 με 8 μποφόρ με προοδευτική εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Ο καιρός στην Αττική

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά τμήματα τοπικά 6 μποφόρ, με προοδευτική περαιτέρω εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα διατηρηθεί 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές και νυκτερινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και γρήγορα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδoνία η ελάχιστη κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες στην Εύβοια και την ανατολική Στερεά όπου θα σημειωθούν ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης.

Ανεμοι: Αρχικά βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία, όμως, θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος. Στα Δωδεκάνησα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Αρχικά βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία, όμως, θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.