Τον δρόμο της δικαιοσύνης έχει πάρει η εισβολή της αστυνομίας στο σπίτι του Δημήτρη Ινδαρέ στο Κουκάκι και η σύλληψη του ίδιου και των δύο γιων του.

Ο ίδιος ο σκηνοθέτης μιλώντας στον ANT1  δήλωσε: «Η ιστορία έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης στην οποία έχω απόλυτη εμπιστοσύνη» κάνοντας λόγο για μια «αδυσώπητη μάχη με τους αστυνομικούς». «Αντί να πιάσουν ανθρώπους εκεί, δεν έπιασαν κανέναν και βρέθηκαν στο δικό μας σπίτι και όλη η έρευνα εκτονώθηκε στη σύλληψη και την κακοποίηση τη δική μου και των παιδιών μου» τόνισε ο κ. Ινδαρές.

«Αισθάνομαι την ανάγκη να πω ότι βρεθήκαμε όμηροι ενός πολέμου, ενός διχασμού, με αφορμή ένα επιχειρηματικό φιάσκο της αστυνομίας» ανέφερε ο σκηνοθέτης και αποκάλυψε ότι έχει ξαναζήσει μια τέτοια «μάχη» στο σπίτι του, καθώς είχε προηγηθεί άλλη επιχείρηση εκκένωσης της συγκεκριμένης κατάληψης.

Σημείωσε δε ότι «οι αστυνομικοί ήξεραν και πού ήμασταν και ποιοι ήμασταν. Ξέρουν και την πίστη μας στη νομιμότητα». Σχετικά με το βίντεο ντοκουμέντο, που δείχνει τον ίδιο και τα παιδιά του στην ταράτσα του κτιρίου, τόνισε ότι αρχικά βγήκαν τα παιδιά του και ακολούθησε και εκείνος, προκειμένου να τα προστατέψει.

Τόνισε μάλιστα ότι υπήρχε ήδη ένταση όταν ο αστυνομικός χτύπησε το κουδούνι του. «Είχε κλιμακωθεί η επιχείρηση, ένας πόλεμος μαίνεται μπροστά στο σπίτι σου. Χτυπάει η πόρτα. Θα μπορούσα να κάνω το κορόιδο αλλά άνοιξα. Ήταν ένας αστυνομικός γεμάτος μπογιές. Και με ρωτάει αν ο φωταγωγός επικοινωνεί με το διπλανό διαμέρισμα. Και του είπα όχι. Ρώτησε εάν μπορεί να βρεθεί από την ταράτσα στο δίπλα σπίτι» εξήγησε και πρόσθεσε: «Οι αστυνομικοί τροφοδοτούν περιττό μίσος για όσα έγιναν στο Κουκάκι. Οι καταληψίες εκτόξευσαν ότι υλικό είχαν κατά των αστυνομικών και συνέλαβαν εμάς».

Ο κ. Ινδαρές σημείωσε ότι είχε εκφράσει στο παρελθόν τη δυσφορία του για την κατάληψη δίπλα από το σπίτι του. «Είναι πρωτοφανής η μοναξιά που αισθανόμαστε» είπε χαρακτηριστικά. Σχετικά με τα όσα ακούστηκαν για τις μπογιές που ο ίδιος και τα παιδιά του είχαν πάνω τους εξήγησε: «Είχα πάνω μου χρώματα, αφού χωρίς να αντισταθώ ο αστυνομικός μου πατούσε το κεφάλι σαν καρύδι»! Ξεκαθάρισε δε ότι ουδέποτε προσπάθησε να πάρει το όπλο από τον αστυνομικό, όπως ειπώθηκε, ενώ στάθηκε στην αξία που θα είχε μια δημόσια συγγνώμη: