• Αναζήτηση
 • Η σκηνοθέτης που καταγράφει τα όνειρα των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στο One Channel

  Με αφορμή την παράστασή, η κ. Σαουϊς μίλησε για όσα την ενέπνευσαν να ανεβάσει αυτή την παράσταση αλλά και για τη σημασία που έχει η συνεργασία της με τα παιδιά.

  Στην εκπομπή One Direct Weekend μίλησε η σκηνοθέτης και ηθοποιός Ραφίκα Σαουϊς, η οποία στις 26, 27 και 28 Σεπτεμβρίου, στην εναλλακτική Εθνική Λυρική Σκηνή, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ανεβάζει την παράσταση Europeana.

  Πρόκειται για μια παράσταση που αποκαλύπτει την ομορφιά και την τρυφερότητα της εφηβείας με τη συμμετοχή 60 νέων από διαφορετικές κοινότητες και χώρες. Σε μια παιδική χαρά στο κέντρο μιας τυπικής πόλης του δυτικού κόσμου συναντιούνται ενήλικες και έφηβοι από διαφορετικές κοινότητες με έναν σούπερ-ήρωα.

  Από αυτό το σουρεαλιστικό συναπάντημα δημιουργείται το περίγραμμα ενός σκοτεινού παραδείσου, στον οποίο οι έφηβοι είναι ελεύθεροι να χαρτογραφήσουν μια νέα εποχή.

  Με συνεκτικό ιστό το θεατρικό έργο του Ερρίκου Ίψεν Ο μικρός Έγιολφ, το Europeana περιγράφει τις προσδοκίες των νέων ανθρώπων να εξερευνήσουν μια «αχαρτογράφητη Εδέμ».

  Με αφορμή την παράστασή, η κ. Σαουϊς μίλησε για όσα την ενέπνευσαν να ανεβάσει αυτή την παράσταση αλλά και για τη σημασία που έχει η συνεργασία της με τα παιδιά. «Τα παιδιά μιλούν και δημιουργούν μια νέα κοινωνία. Τα παιδιά σπάζουν όλους τους τοίχους της διαφορετικότητας» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

  Πηγή: onetv.gr

  ΒημαTV
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk