Στην κορυφαία ενδεκάδα Αφρικανών ποδοσφαιριστών όλων των εποχών ψηφίστηκαν τόσο ο «ερυθρόλευκος» Γιάγια Τουρέ όσο και ο πρώην «πράσινος» Μίκεαλ Εσιέν.

Σε ψηφοφορία που διεξήχθη σε μια από τις πλέον γνωστές αθλητικές ιστοσελίδες της Αφρικής, footballlive.gr, ο κόσμος επέλεξε τους δύο ποδοσφαιριστές στην κορυφαία ενδεκάδα όλων των εποχών της ηπείρου.

Συνολικά συμμετείχαν 385.836 άτομα, με τον Γιάγια Τουρέ να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων (28,1%), ενώ ο Εσιέν συγκέντρωσε το 17,4% των ψήφων. Και οι δύο παίκτες είναι ιδιαίτερα αγαπητοί στις πατρίδες τους, ενώ τα επιτεύγματά τους με τη φανέλα των Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Σίτι αλλά και Λιόν, Τσέλσι αντίστοιχα δικαιολογούν απόλυτα τη θέση τους.

Σάμουελ Ετό’ο (25,8%), Ντιντιέ Ντρογκμπά (25,9%), Τζέι-Τζέι Οκότσα (21,8%) και Ζόρζ Γουεά (16,5%) είναι μερικά από τα ονόματα που ξεχωρίζουν, ενώ Μεχντί Μπενάτια (11,2%), Κόλο Τουρέ (17,1%), Καλιντού Κουλιμπαλί (13,1), Ριγκομπέρ Σόνγκ (11%) και Βίνσεντ Ενιάμα (41%) συμπληρώνουν την κορυφαία ενδεκάδα.