Σχεδιάζει να ενισχύσει τους πυραύλους του το Ιράν

Τα σχέδια του να ενισχύσει τις δυνατότητές του σε βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ, καθώς και να αποκτήσει μαχητικά αεροπλάνα και υποβρύχια νέας γενιάς, αποκαλύπτει το Ιράν.

Τα σχέδια του να ενισχύσει τις δυνατότητές του σε βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ, καθώς και να αποκτήσει μαχητικά αεροπλάνα και υποβρύχια νέας γενιάς αποκάλυψε το Ιράν, σύμφωνα με όσα είπε ο ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας.

Η Τεχεράνη ωστόσο υποστηρίζει πως το πυραυλικό πρόγραμμά του είναι αποκλειστικά αμυντικό και δεν είναι σε θέση να το διαπραγματευτεί, όπως επανειλημμένως ζητούν οι ΗΠΑ και η ΕΕ, ενώ αρνείται ότι τα σχέδια αυτά συνδέονται με την πυρηνική συμφωνία που συνήψε το 2015 με τις μεγάλες δυνάμεις.

«Η αύξηση των δυνατοτήτων σε βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ … και η απόκτηση νέας γενιάς μαχητικών και βαρέων και μεγάλου βεληνεκούς σκαφών και υποβρυχίων με διάφορες οπλικές δυνατότητες είναι μεταξύ των νέων σχεδίων αυτού του υπουργείου», δήλωσε ο Μοχαμάντ Αχαντί, αναπληρωτής υπουργός Άμυνας αρμόδιος για διεθνείς υποθέσεις, μετέδωσε το IRNA.

Μιλώντας σε ξένους στρατιωτικούς ακολούθους που έχουν έδρα την Τεχεράνη, ο Αχαντί δήλωσε πως οι διεθνείς κυρώσεις απέτυχαν να εμποδίσουν την ανάπτυξη της ιρανικής βιομηχανίας όπλων.

«Έχουμε την απαραίτητη υποδομή και αυτό που χρειαζόμαστε να κάνουμε είναι έρευνα και ανάπτυξη και ταυτόχρονα να αναβαθμίσουμε και να εκσυγχρονίσουμε την αμυντική βιομηχανία βασιζόμενοι στις πολύ υψηλές επιστημονικές δυνατότητες της χώρας και στους δεκάδες χιλιάδες αποφοίτους του τεχνικού τομέα και της μηχανολογίας», δήλωσε ο Αχάντι.

Υπενθυμίζεται ότι η Τεχεράνη έχει απειλήσει να αποχωρήσει από τη συμφωνία για τα πυρηνικά αν η συμφωνία δεν προασπίζει πλέον τα εθνικά της συμφέροντα.

«Φυσικά, αν καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι η συμφωνία δεν προασπίζει πλέον τα εθνικά μας συμφέροντα, θα αποχωρήσουμε από αυτήν» είχε αναφέρει ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk