• Αναζήτηση
 • Ολυμπιακός : Ενός λεπτού σιγή και μια «συγγνώμη» για τα θύματα της τραγωδίας

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Τις δύσκολες στιγμές πρέπει πάντα και άπαντες να στέκονται στο πλευρό εκείνων που πλήττονται. Εκείνων που έχουν ανάγκη στήριξης και βοήθειας. Ο Ολυμπιακός ανέκαθεν αποτελούσε πρωτοπόρο σε περιπτώσεις που ο συνάνθρωπος, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ή ακόμη και ολόκληρες πόλεις χρειάζονταν μια χείρα βοηθείας, για να μπορέσουν να πάνε παρακάτω.

  Για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις απρόβλεπτες δυσκολίες. Ακόμη και σε εκείνες που όλοι φοβούνταν, αλλά οι αρμόδιοι απλώς είχαν… κάτι καλύτερο να κάνουν από το να προστατέψουν τον πολίτη.

  Η λέξη που δε λένε

  Από την προηγούμενη εβδομάδα η Ελλάδα βιώνει την απόλυτη τραγωδία. Μια ακόμη μετά τη Μάνδρα. Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα στις φλόγες στο Μάτι. Λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα η πυρκαγιά έκαψε και έκλεισε σπίτια, με τους αρμόδιους απλώς να κοιτάζουν, να αφήνουν αβοήθητους συνανθρώπους μας, να αφήνουν ψυχές να χαθούν με τον πλέον άδικο και οδυνηρό τρόπο, χωρίς να κάνουν το παραμικρό, χωρίς να πουν έστω ένα συγγνώμη.

  Το πανό με το μήνυμα της Θύρας 7

  Ο Ολυμπιακός ζήτησε «ΣΥΓΓΝΩΜΗ». Και το έκανε με τρόπο ανατριχιαστικό. Πριν τη σέντρα του φιλικού αγώνα με τη Λεγκανές, από τα μεγάφωνα έγινε γνωστό ότι θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη των θυμάτων από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Με το μήνυμα των Πειραιωτών να μην επιδέχεται σχολιασμού. ««Φίλαθλοι! Θα κρατήσουμε 1’ σιγή στη μνήμη των θανόντων, εξ υπαιτιότητος τραγικών σφαλμάτων της Πολιτείας.
  Η οικογένεια του Ολυμπιακού συμμετέχει στο πένθος των τραγικών θυμάτων και ζητάει ένα ταπεινό ΣΥΓΓΝΩΜΗ!»», ακούστηκε από τα μεγάφωνα του Γεώργιος Καραϊσκάκης. Αμέσως τα στόματα έκλεισαν και οι οπαδοί του Ολυμπιακού, αλλά και όσοι βρέθηκαν στο φαληρικό γήπεδο, τίμησαν όπως άρμοζε τη μνήμη εκείνων που έφυγαν.

  Το πανό

  Εξάλλου, οι οπαδοί των Πειραιωτών είχαν φροντίσει πριν ακόμη ξεκινήσει το παιχνίδι να στείλουν το δικό τους μήνυμα στην Πολιτεία για τις τραγικές αμέλειές και τις ευθύνες της. Με το μήνυμα «ΜΑΝΔΡΑ: ΠΝΙΓΗΚΑΜΕ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ, ΜΑΤΙ: ΚΑΗΚΑΜΕ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ, ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ. ΘΥΡΑ 7», να αποτυπώνει με ωμότητα και κυνισμό ό,τι συμβαίνει στη χώρα. Εκθέτοντας ανεπανόρθωτα την Πολιτεία και τις ανύπαρκτες ενέργειές της.

  Αθλητισμός
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk