• Αναζήτηση
 • Τον χειμώνα του 2019 η πρώτη γεώτρηση στο Κατάκολο

  Τον χειμώνα του 2019 αναμένεται ότι θα γίνει η πρώτη γεώτρηση στο Κατάκολο. Σύμφωνα με κύκλους της Energean Oil & Gas, τα βεβαιωμένα αποθέματα στο συγκεκριμένο οικόπεδο φτάνουν τα 10,7 εκατ. βαρέλια πετρελαίου (πιστοποιημένα από ανεξάρτητο οίκο), αντί για τα τρία που προέβλεπαν οι αρχικές εκτιμήσεις.

  Όσον αφορά στην παραχώρηση του Πρίνου, η εταιρεία σχεδιάζει για το 2018 νέες γεωτρήσεις τόσο στα κοιτάσματα του Πρίνου και του Βόρειου Πρίνου όσο και στο κοίτασμα «Έψιλον». Τα πιστοποιημένα από ανεξάρτητο οίκο βεβαιωμένα αποθέματα πετρελαίου στην περιοχή είναι 40 εκατ. βαρέλια και τα δυνητικά αποθέματα 20 εκατ. βαρέλια.

  Στο οικόπεδο των Ιωαννίνων, η ισπανική Repsol (της έχει μεταβιβαστεί το 60% της Energean Oil & Gas στη Σύμβαση Μίσθωσης) που είναι και εντολοδόχος έχει ξεκινήσει τις εργασίες της σεισμικής έρευνας. Σχετικά με το μπλοκ της Αιτωλοακαρνανίας, αναμένεται η επικύρωση της σύμβασης από τη Βουλή και εν συνεχεία θα ενεργοποιηθεί η συμφωνία μεταβίβασης του 60% και του ρόλου του operator στην Repsol.

  Σχετικά με τα αποθέματα στο Ισραήλ _ η Energean έχει το 50% της Energean Israel, στην οποία ανήκουν κατά 100% τα κοιτάσματα Καρίς και Τανίν _ τα δυνητικά αποθέματα εκτιμώνται σε 2,4 τρισεκ. κυβικά πόδια αερίου ή 446 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου.

  Μάλιστα, όπως αναφέρουν κύκλοι της εταιρείας, εξετάζονται όλες οι δυνατότητες προκειμένου να εξασφαλιστεί το ύψους 1,5 δισεκ. ευρώ επενδυτικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη του κοιτάσματος Καρίς. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι εάν η εταιρεία προσφύγει στην χρηματιστηριακή αγορά, θα πρόκειται για την αγορά του Λονδίνου. Η τελική επενδυτική απόφαση αναμένεται να ληφθεί στο πρώτο τετράμηνο του 2018.

  Στο Μαυροβούνιο, η σεισμική έρευνα τοποθετείται πιθανότατα εντός του 2018.

  Τέλος, είναι αξιοσημείωτο ότι, έχει προχωρήσει και η αναδιοργάνωση του ομίλου. Ο κ. Δημήτρης Γόντικας αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος των δραστηριοτήτων της Energean στην Ελλάδα και ο κ. Μαθιός Ρήγας διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Energean.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk