• Αναζήτηση
 • Μικρότερο κατά 2% το μερίδιο της ΔΕΗ στη λιανική τον Σεπτέμβριο

  Μικρότερο κατά 2% ήταν το μερίδιο της ΔΕΗ στη λιανική τον περασμένο μήνα. Ειδικότερα, σύμφωνα με το μηνιαίο δελτίο του ΛΑΓΗΕ (Λειτουργός της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας)

  Μικρότερο κατά 2% ήταν το μερίδιο της ΔΕΗ στη λιανική τον περασμένο μήνα. Ειδικότερα, σύμφωνα με το μηνιαίο δελτίο του ΛΑΓΗΕ (Λειτουργός της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) για τον Σεπτέμβριο, το ποσοστό της επιχείρησης έπεσε στο 83,56% από 85,55%. Τη θέση τους στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας αναβάθμισαν οι ανεξάρτητοι παραγωγοί με το μεγαλύτερο προβάδισμα να έχουν οι εταιρείες ΗΡΩΝ (μερίδιο 3,92% από 3,30% τον Αύγουστο) και η Protergia του ομίλου Μυτιληναίου (μερίδιο 3,82% έναντι 3,48%).
  Σχετικά αυξημένα ήταν και τα ποσοστά που έχουν καταγραφεί για την ELPEDISON (3,72% τον Σεπτέμβριο έναντι 3,27% τον Αύγουστο), τη Watt & Volt (1,37% από 1,23%), την NRG TRADING (1,13% από 0,96%) και τη VOLTERRA (0,94% έναντι 0,84%). Το ποσοστό του ΟΤΕ ο οποίος καλύπτει μόνο τις ενεργειακές ανάγκες του ομίλου, ήταν 0,29% (έναντι 0,3%) και των ΕΛΤΑ 0,09% (από 0,08% τον Αύγουστο).
  Σε κάθε περίπτωση, ο στόχος που έχει τεθεί από τους θεσμούς για τον περιορισμό του μεριδίου της ΔΕΗ στο λιανεμπόριο ρεύματος (75,2% έως τα τέλη του έτους) δεν φαίνεται εύκολο να επιτευχθεί. Ωστόσο, η επικείμενη υποχρεωτική δημοπρασία ηλεκτρικής ενέργειας (γνωστή και ως δημοπρασία τύπου ΝΟΜΕ) μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα. Πρόκειται για την πιο μεγάλη δημοπρασία που έχει γίνει (718 μεγαβατώρων) η οποία θα επηρεάζει την πορεία της αγοράς τον επόμενο χρόνο. Να σημειωθεί ότι η ΡΑΕ σχεδιάζει να θέσει πλαφόν στις εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας που προέρχονται από τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ.
  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk