Το ότι οι άνθρωποι που μας κυβερνούν ζουν στην δική τους πραγματικότητα, στον πλανήτη της αριστερής φαντασίωσης το ξέρει πλέον και ο τελευταίος ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ. Γνωρίζει επίσης ότι βουλευτές ,υπουργοί αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός προτιμούν να λένε ψέματα από το να παραδεχθούν τις αυταπάτες τους ή την κυβερνητική τους ανεπάρκεια. «Ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα» έλεγε ο κ.Τσίπρα , υπέγραψε συμπληρωματικό Μνημόνιο με 5,2 δισ. νέα μέτρα. Δεν θα κλείσει η αξιολόγηση εάν δεν συγχρόνως ελάφρυνση του χρέους έλεγε. Η αξιολόγηση έκλεισε αλλά η συζήτηση για το χρέος πάει για τον Αύγουστο του 2018 ,και βλέπουμε

Αντίθετα, όμως, από την κυβέρνηση αυτός που φαίνεται να αγαπάει περισσότερο την αλήθεια είναι, όπως έχει επιβεβαιωθεί εκ των υστέρων, ο πρώην υπουργός Γιάνης Βαρουφάκης. Τον οποίο λίγο – πολύ τόσο ο κ.Τσίπρας όσο και οι άλλοι κορυφαίοι υπουργοί τον παρουσιάζουν σήμερα ως αναξιόπιστο δραχμολάγνο και ακραίο θιασώτη της θεωρίας των παιγνίων.

Αποδεικνύεται ωστόσο ότι όλοι στην κυβέρνηση τον χειροκροτούσαν το 2015 και του είχαν δώσει το πράσινο φως για να αναζητήσει plan b στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους. Και ήσαν σε γνώση όλων το σχέδιο Χ που κατάστρωνε μυστικά ο κ. Βαρουφάκης για την κυκλοφορία παράλληλου νομίσματος, μέσω «κουπονιών πληρωμής » κλπ , αφού μάλιστα τους το είχε αναπτύξει ενδελεχώς ο ίδιος ο πρώην υπουργός σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου!

Όμως, όταν, το θέμα του παράλληλου νομίσματος βγήκε ξανά στη δημοσιότητα πριν από λίγες μέρες από παρουσίαση του Κορεάτη Κιμ (συμβούλου τόσο του κ.Βαρουφάκη όσο και του κ. Τσακαλώτου σήμερα) σε εκδήλωση του Πέμπε Γκρίλο, η κυβέρνηση άρχισε να σφυρίζει κλέφτικα και επιχειρώντας, για μία ακόμη φορα, να αμφισβητήσει την αξιοπιστία του πρώην υπουργού και των λεγομένων του.

Χτες, όμως, ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Γ. Τσιρώνης επιβεβαίωσε τον κ. Βαρουφάκη : «Ο κ. Βαρουφάκης μάς είχε παρουσιάσει ένα πράγμα που ουδέποτε υλοποιήθηκε, του οποίου μάλιστα εγώ ήμουν υπέρμαχος, γιατί το έχω γράψει και στο blog μoυ, να υπάρχει αν θυμάμαι καλά λέγεται να σας πω το μοντέλο που είναι εξωχρηματική συναλλαγή… Μου χρωστάει εμένα το κράτος 50 χιλιάρικα είμαι φαρμακοποιός, παίρνω εγώ IOU τα δίνω στον προμηθευτή μου ο προμηθευτής μου τα δίνει με αυτά στο δικό του Taxis, γίνεται κυκλική συναλλαγή χωρίς να δώσουμε ρευστό. Το είχε εισηγηθεί και το είχα επικροτήσει αυτό – έχουμε άποψη ως Οικολόγοι (…)» σημείωσε ο Γιάννης Τσιρώνης.

Για να προσθέσει, μετά από λίγες ώρες, κι αφού η υπόθεση πήρε μεγάλες διαστάσεις από την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης :»«Αφού κατέρρευσαν οι κινδυνολογίες για καταστροφή της ελληνικής οικονομίας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να διαστρέψουν εκ νέου την πραγματικότητα. Όλες και όλοι γνωρίζουν ότι το «σύστημα παράλληλων πληρωμών» (Ι.Ο.U) δεν έχει απολύτως καμία σχέση με παράλληλο νόμισμα. Οι ανακοινώσεις των δύο κομμάτων της αντιπολίτευσης αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά την παντελή έλλειψη προγραμματικής αντιπρότασης και τον εγκλωβισμό της σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα».

Υπενθυμίζεται ότι και ο εξ απορρήτων σύμβουλος του κ. Βαρουφάκη, καθηγητής Τζ. Γκάλμπρεϊθ γράφει στο τελευταίο του βιβλίο ότι από τον Μάρτιο του 2015 ετοίμαζε με εντολή του υπουργού Οικονομικών και υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας σχέδιο δράσης για την μετάβαση στη Δραχμή που περιελάμβανε μεταξύ άλλων: κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης, άμεση εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος, επαναπροσδιορισμό των καταθέσεων σε Νέα Δραχμή, μέτρα για την εγγύηση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, επιστράτευση δημοσίων υπαλλήλων.

Αλλά και ο κ. Λαφαζάνης, όπως γράφτηκε το καλοκαίρι του 2015, είχε προτείνει στην κυβέρνηση να γίνει εισβολή στο Νομισματοκοπείο της Μεσογείων όπου υπήρχαν αποθηκευμένα 25 δισ. ευρώ ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και να τα χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση ώστε να μπορέσει η χώρα να πάει όσο το δυνατόν πιο αναίμακτα στη Δραχμή.

Με αυτά τα δεδομένα, αλλά και τις διαφορετικές δηλώσεις που έχουν κάνει κατά καιρούς οι εμπλεκόμενοι υπουργοί, είναι απαραίτητο, όπως τόσες φορές έχουμε ζητήσει από αυτή εδώ τη στήλη, να υπάρξει έρευνα σε βάθος για τις διαπραγματεύσεις του καλοκαιριού του 2015.

Ο πολίτης πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια πίσω από τις δραματικές εκείνες βδομάδες που έφεραν τη χώρα στα πρόθυρα του GREXIT, επέβαλαν τα capital control, ,οδήγησαν στο αχρείαστο δημοψήφισμα και το τρίτο Μνημόνιο του κ. Τσίπρα.

Η έρευνα αυτή θα πρέπει να γίνει με πρωτοβουλία του Κοινοβουλίου όχι για να αποδοθούν πολιτικές ,πόσω μάλλον ποινικές, ευθύνες -έτσι κι αλλιώς η υπόθεση παραγράφεται μετά τις καλοκαιρινές διακοπές της Βουλής.

Η έρευνα πρέπει να προχωρήσει για να πέσει άπλετο φως στην διαπραγμάτευση των κ.κ Τσίπρα και Βαρουφάκη με τους δανειστές και για να έρθουν στην επιφάνεια οι λεπτομέρειες, οι εμπιστευτικές συνομιλίες, τα πρακτικά και τα απόρρητα έγγραφα που αντηλλάγησαν ώστε να μάθουμε όλοι τις σωστές αλλά –κυρίως- τις λανθασμένες επιλογές της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που έφεραν τελικά τη χώρα σε πλήρη απομόνωση μέσα στην ΕΕ και με την πλάτη στον τοίχο.

Αν δεν το τολμήσει ο κ.Τσίπρας, είναι βέβαιο ότι θα το προχωρήσει – υπό διαφορετικές συνθήκες – η επόμενη κυβέρνηση, κατά πάσα πιθανότητα, του κ.Μητσοτάκη.

Όσα περισσότερα γνωρίζει κάθε λαός για την πραγματική ιστορία του, τόσο αυξάνουν οι πιθανότητες να κάνει σωστότερες επιλογές για το μέλλον του.