Για υποκίνηση μίσους με ρατσιστικό λόγο κατ’ εξακολούθηση με βάση τοναντιρατσιστικό νόμο είναι ποινικά υπόλογος ο Αρτέμης Σώρρας μετά τηνάσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Η πρώτη δίωξη σε βάρος του ασκήθηκε την Παρασκευή από την Εισαγγελία Αθηνών, με αφορμή δημόσιες τοποθετήσεις του, συνεντεύξεις και δηλώσεις στο Διαδίκτυο για τους αθλητές που μετείχαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Η κατηγορία που του αποδίδεται είναι υποκίνηση μίσους με ρατσιστικόλόγο, σε βαθμό πλημμελήματος.

Συγκεκριμένα οι αξιόποινες πράξεις αφορούν:

  • Συνέντευξη του Αρτέμη Σώρρα στις 8 Σεπτεμβρίου 2016 στον διαδικτυακότόπο rizopoulospost.com. Σε αυτήν μεταξύ άλλων είχε πει ότι «είναι ύβρις γιατου Ολυμπιακούς Αγώνες να βλέπεις ανάπηρους να κάνουν παραολυμπιάδα».
  • Η δεύτερη πράξη αφορά ανάρτηση στο Facebook, με ημερομηνία 9Σεπτεμβρίου 2016, στην οποία ανέφερε ότι δεν παίρνει πίσω ούτε μία λέξηαπό την προηγούμενη συνέντευξή του.

Για την υπόθεση αυτή ο Αρτ. Σώρρας θα δικαστεί με απευθείας κλήση στοΜονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Παράλληλα, σύμφωνα μεπληροφορίες, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται όλες οι εισαγγελικές έρευνεςμε κεντρικό πρόσωπο τον Αρτ. Σώρρα και μετά το τέλος της κάθε μίας οαρμόδιος εισαγγελικός θα αποτιμά τα ευρήματα της έρευνας του, από τα οποία εξαρτάται και η περαιτέρω ποινική μεταχείριση του.