Νέο ραντεβού Αναστασιάδη-Ακιντζί την επόμενη εβδομάδα

Νέα συνάντηση θα έχουν ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με τον εκπρόσωπο των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί. Η συνάντηση, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, θα γίνει στις 25 ή 26 Ιανουαρίου, στο Μον Πελεράν της Ελβετίας.

Νέα συνάντηση θα έχουν ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με τον εκπρόσωπο των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί.

Η συνάντηση, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, θα γίνει στις 25 ή 26 Ιανουαρίου, στο Μον Πελεράν της Ελβετίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης, στη συνάντηση θα συζητηθούν θέματα των πέντε κεφαλαίων που άπτονται της εσωτερικής πτυχής του Κυπριακού και στα οποία έχουν παραμείνει εκκρεμότητες.

Πρόσθεσε ότι δεν αναμένονται συναντήσεις των δύο διαπραγματευτών στις επόμενες ημέρες, καθότι ο Αντρέας Μαυρογιάννης θα μεταβεί την Κυριακή στη Νέα Υόρκη για συναντήσεις στη γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών.

Εξάλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι την Παρασκευή πραγματοποιείται στο Μον Πελεράν άτυπη συνάντηση ανάμεσα στις ομάδες εργασίας των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων κατά την οποία θα γίνει σύνοψη όσων συζητήθηκαν το τελευταίο 48ωρο στην Ελβετία.

Οι ομάδες ολοκλήρωσαν τις εργασίες τους με στόχο να προσδιορίσουν συγκεκριμένες ερωτήσεις που έχουν σχέση με την ασφάλεια και τις εγγυήσεις, καθώς και τα εργαλεία για να απαντηθούν.

Ο εκπρόσωπος ανέφερε πως στις συζητήσεις δεν μπορούσαν να ληφθούν αποφάσεις για θέματα ουσίας ή διαδικασίας, προσθέτοντας πως με την επιστροφή κάθε τεχνοκρατικής ομάδας, οι ιδέες που εκφράστηκαν θα τεθούν σε πολιτικό επίπεδο και, αφού αξιολογηθούν, θα ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις σε σχέση με τη Διάσκεψη για την Κύπρο.

Επισήμανε ότι, στην πλειονότητά τους, τα ερωτήματα των ομάδων ταυτίζονται σε κάποιο βαθμό, όπως το ερώτημα «πώς διασφαλίζεται το θέμα της εξωτερικής ασφάλειας μιας επανενωμένης Κύπρου».

Εκεί που παρουσιάζονται διαφορετικές προσεγγίσεις, είπε, είναι στα εργαλεία και στους τρόπους αντιμετώπισης ερωτημάτων που τέθηκαν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk