Λαφαζάνης: «Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει πλέον μέλλον»

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης με δήλωσή του κατηγορεί την κυβέρνηση ότι »προξενεί κατάπληξη το πάθος με το οποίο η κυβέρνηση και όλο το μνημονιακό μπλοκ επιδιώκουν να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση, παρ’ όλο ότι γνωρίζουν καλά πως αυτή θα συνοδευτεί με νέα σκληρά μέτρα, τα οποία θα αντιπροσωπεύουν ένα τέταρτο μνημόνιο, ανεξάρτητα από την ονομασία του»

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης με δήλωσή του κατηγορεί την κυβέρνηση ότι »προξενεί κατάπληξη το πάθος με το οποίο η κυβέρνηση και όλο το μνημονιακό μπλοκ επιδιώκουν να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση, παρ’ όλο ότι γνωρίζουν καλά πως αυτή θα συνοδευτεί με νέα σκληρά μέτρα, τα οποία θα αντιπροσωπεύουν ένα τέταρτο μνημόνιο, ανεξάρτητα από την ονομασία του».

Ο κ. Λαφαζάνης εκτιμά ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει πλέον μέλλον και επί θύραις βρίσκονται μεγάλες ανατρεπτικές εξελίξεις».

Σημειώνει ωστόσο ότι «τα πράγματα, με την περιπέτεια της δεύτερης αξιολόγησης, γίνονται πολύ χειρότερα για την Ελλάδα, αφού η χώρα μας και οι άφωνοι μνημονιακοί υπάλληλοι των Αθηνών μετατρέπονται σε κλοτσοσκούφι ανάμεσα στη Γερμανία του Σόιμπλε και το ΔΝΤ του Τόμσεν, οι οποίοι επιχειρούν να γεφυρώσουν τις αγεφύρωτες, ίσως, διαφωνίες και αντιθέσεις τους, εκδηλώνοντας μια κούρσα αδηφάγων απαιτήσεων σε βάρος του τόπου μας και του λαού μας»,

Αποτελεί τραγωδία για τη χώρα, προσθέτει ο γραμματέας της ΛΑΕ, «το γεγονός ότι η κυβέρνηση Τσίπρα, αντί να γυρίσει την πλάτη ταυτόχρονα στη Γερμανία και το ΔΝΤ, αγκιστρωμένη και εθελόδουλη όπως είναι, επιλέγει, ως μην χείρον, να παραδοθεί και να παραδώσει τη χώρα στο έλεος του Σόιμπλε, παρ’ ότι ο τελευταίος προτείνει γι’ αυτό τη χαριστική βολή της διαπραγμάτευσης ενός τέταρτου μνημονίου».

Υπό αυτό το πρίσμα, υπογραμμίζει ο κ. Λαφαζάνης, η Ελλάδα έχει φτάσει σε πλήρες αδιέξοδο και στην πλάτη της χώρας μας η κυβέρνηση και μια παρακμιακή και εκτός τόπου και χρόνου μνημονιακή πολιτική και οικονομική τάξη ασελγούν και εγκληματούν σε βάρος του ελληνικού λαού με τον πιο αναιδή και ανεύθυνο τρόπο».

Ο τόπος, σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, « χρειάζεται σήμερα όσο ποτέ μια μεγάλη ανατροπή με την έξοδο από την επιτροπεία ΕΕ και ΔΝΤ και με την έξοδο από την ευρωζώνη, στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος και ενός μεγάλου μετώπου όλων των αριστερών δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk