Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ ενάντια στο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ αντιδρώντας στο προς ψήφιση νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό διεκδικώντας αξιοπρεπείς μισθούς και όχι νέες περικοπές στις συντάξεις

Όπως δήλωσε το μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ Γρηγόρης Καλομοίρης «λέμε όχι στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι δίνουμε όλοι μαζί τη μάχη» ενώ απηύθυνε κάλεσμα για την Κυριακή για συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ ενάντια στο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ομονοίας ενάντια στο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ ενώ ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή.

Το κεντρικό σύνθημα ήταν «Όχι στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης» ενώ στο επίκεντρο ήταν συνθήματα ενάντια στην «εξοντωτική φορολόγηση».

Από σήμερα ξεκίνησε η 48ωρη απεργία που έχουν κηρύξει τα συνδικάτα τα οποία επίσης αντιδρούν στη φορολογική και ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης που θα τεθεί το Σαββατοκύριακο στη Βουλή προς ψήφιση

Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει νέα απεργιακή συγκέντρωση αύριο στην Ομόνοια στις 6 το απόγευμα και την Κυριακή στο Σύνταγμα στις 10.30 το πρωί, ημέρα που θα γίνουν συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ σε συνδυασμό με τα προγραμματισμένα συλλαλητήρια για την εργατική Πρωτομαγιά.

Δήλωση του γ.γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ

Την ίδια στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση προχωρά σε διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης σε μείωση συντάξεων σε νέα φορολογικά βάρη για τον ελληνικό λαό προχωρά σε μεγάλες φοροαπαλλαγές προς το μεγάλοι κεφάλαιο δίνοντας του επίσης ζεστό χρήμα, κρατική χρηματοδότηση με το νέο αναπτυξιακό νόμο που έφερε σε διαβούλευση, δήλωσε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ ενάντια στο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, που έγινε στην πλατεία Ομονοίας, στην Αθήνα.

Δύο κόσμοι συγκρούονται στην ελληνική κοινωνία, από τη μια ο κόσμος της δουλειάς, των εργαζομένων, όλων όσων υποφέρον και ματώνουν αυτά το χρόνια, και από την άλλη ο κόσμος του πλούτου μιας απίστευτης χλιδής ο κόσμος της διαφθοράς, πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας και συμπλήρωσε ότι το δίκαιο θα κριθεί μόνο στους δρόμους, γι’ αυτό χρειάζεται παλλαϊκός ξεσηκωμός, λαϊκή κινητοποίηση, δράση με οργανωμένες μαζικές δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις, διαδηλώσει σε όλη τη χώρα, από εδώ και πέρα και κάθε μέρα.

Ενταση έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσσαλονίκη

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Παρασκευής από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη.

Όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα «thestival.gr» μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, που πραγματοποίησαν νωρίτερα πορεία στο κέντρο της πόλης, κατέληξαν έξω από τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος στην οδό Εγνατία. Αρχικά παρατάχθηκαν μπροστά από την είσοδο της πολυκατοικίας όπου στεγάζονται τα γραφεία, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

Δυνάμεις των ΜΑΤ που περιφρουρούσαν την είσοδο των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ, έκαναν χρήση χημικών προκειμένου να απομακρύνουν τους διαδηλωτές.

Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν για λίγο στο σημείο φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της πολιτικής που ακολουθεί και αυτή την ώρα συνεχίζουν την πορεία τους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.