Επίθεση κατά της ΝΔ για το ζήτημα των προληπτικών μέτρων ύψους 3,6 δισ. ευρώ εξαπέλυσε το πρωί της Μ.Πέμπτης ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. Ζήτησε από τη ΝΔ να απαντήσει εάν πιστεύει ότι πρέπει να ληφθούν τα έξτρα μέτρα, όπως ζητά το ΔΝΤ, και την κατηγόρησε ότι ποντάρει στην αποσταθεροποίηση της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παππάς δήλωσε:

«Η ελληνική οικονομία σταθεροποιείται και πετυχαίνει πλεονάσματα χωρίς περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

»Η ΝΔ εξακολουθεί να ποντάρει στην αποσταθεροποίηση.

»Ρωτάμε για μία ακόμα φορά: πιστεύει η ΝΔ ότι πρέπει να ληφθούν έξτρα μέτρα όπως ζητάει το ΔΝΤ;

»Ή μήπως ο κύριος Μητσοτάκης σκοπεύει εκτός από τον γραμματέα του κόμματος του και τη νεολαία του να διαγράψει και την Εurostat;»

Και η απάντηση της ΝΔ

Οι υπερβολικές αξιώσεις του ΔΝΤ τροφοδοτούνται από την ανικανότητα και αναξιοπιστία της κυβέρνησης, απάντησε στον κ. Παππά ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν -το ζουν καθημερινά- ότι η ελληνική οικονομία βυθίζεται. Επιχειρήσεις και νοικοκυριά συνθλίβονται» αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

»Η ανικανότητα και η αναξιοπιστία της Κυβέρνησης τροφοδοτούν τις υπερβολικές αξιώσεις του ΔΝΤ. Έτσι, το κόστος της αποτυχημένης, δήθεν, «σκληρής» διαπραγμάτευσης εκτοξεύθηκε στα 5,4 + 3,6 δισ. ευρώ.

»Όλα αυτά είναι δική τους ευθύνη. Είναι ευθύνη Τσίπρα. Και βέβαια, το γνωρίζουν καλά, τίποτα από αυτά δεν είναι αποδεκτό από τη Νέα Δημοκρατία».

Κλείνοντας, ο κ. Κουμουτσάκας απευθύνει στην κυβέρνηση μια ερώτηση: «Μήπως ο κ. Τσίπρας σκοπεύει, εκτός από τον αντιμνημονιακό του εαυτό, να «διαγράψει» και τη «συνιστώσα των 53″ μαζί με τον υπουργό του των Οικονομικών;».