• Αναζήτηση
 • Απόφαση σοκ με την αύξηση του ΦΠΑ στο 24% – Το κουαρτέτο αποδέχθηκε την πρόταση του ΥΠΟΙΚ

  Παρά τους επικοινωνιακούς χειρισμούς από την πλευρά της κυβέρνησης η διαπραγμάτευση προχωράει.

  Παρά τους επικοινωνιακούς χειρισμούς από την πλευρά της κυβέρνησης η διαπραγμάτευση προχωράει.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», το κουαρτέτο αποδέχθηκε την πρόταση του υπουργείου Οικονομικών για την αύξηση του ανώτατου συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24%.
  Ετσι, μετά από αυτή την εξέλιξη η κυβέρνηση «κλείδωσε» επιπλέον έσοδα ύψους 400 ως 500 εκατ. ευρώ κλείνοντας μεγάλο μέρος του δημοσιονομικού κενού, ύψους 1% του ΑΕΠ για την διετία 2017-2018.
  Με το μέτρο της αύξησης του ΦΠΑ στο 24% καλύπτεται το κενό που έχει αφήσει η εξαίρεση των ιδιωτικών σχολείων από τον ΦΠΑ και αποφεύγεται η αύξηση του ΦΠΑ σε ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ. 
  Την ίδια ώρα παραμένει στο τραπέζι η αύξηση του ΕΝΦΙΑ αλλά και του συντελεστή ΦΠΑ για τα περιοδικά, τα βιβλία και τις εφημερίδες που σήμερα φορολογούνται με 6%.
  Ο Χουλιαράκης 
  Με αφορμή την απουσία του από τη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης κυκλοφόρησε το σενάριο ότι ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης διαφώνησε επί της ουσίας στα φορολογικά.
  «Το Βήμα» επικοινώνησε με συνεργάτες του οι οποίοι διέψευσαν κατηγορηματικά αυτό το σενάριο λέγοντας: «Πως είναι δυνατόν να διαφωνεί με τη μεταρρύθμιση στη φορολογία εισοδήματος και τα άλλα δημοσιονομικά μέτρα εφόσον έχει συντονίσει προσωπικά το σχεδιασμό τους;».
  Βεβαίως η απόσταση που κράτησε από το επικοινωνιακό… «σόου» έστειλε μηνύματα.
  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Η ζωή σε ένα private jet… Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής τίναξε βαριεστημένα τη στάχτη του πούρου του. Ρούφηξε μια γουλιά από το τσάι... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk