Το ενδιαφέρον του ισραηλινού Τύπου προσελκύει η επίσκεψη του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς στην Αθήνα, όπως φυσικά και το ψήφισμα της Βουλής για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.
Τα ισραηλινά ΜΜΕ σημειώνουν πως η κίνηση έρχεται ενώ η ελληνική κυβέρνηση προσβλέπει σε εμβάθυνση των σχέσεων με το Ισραήλ.
Η Haaretz αναφέρει ότι η «κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα προσπαθεί να εξισορροπήσει τις βελτιωμένες σχέσεις με το Ισραήλ με την πάγια υποστήριξη του κόμματός του για τη δημιουργία παλαιστιανικού κράτους».
Η εφημερίδα σημειώνει τις πρόσφατες συναντήσεις του έλληνα πρωθυπουργού τόσο με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπ.Νετανιάχου όσο και με τον Μ.Αμπάς.
Από την πλευρά της, η Jerusalem Post αναφέρεται εκτενέστερα στο ψήφισμα της Βουλής για την αναγνώριση παλαιστιανικού κράτους, σημειώνοντας τις αναφορές πως είναι πιο κοντά στο αντίστοιχο γαλλικό και βρετανικό ψήφισμα -κυρίως επειδή έχει συμβολικό, «μη δεσμευτικό», χαρακτήρα.
Το ψήφισμα είχε καταρτιστεί πριν από εβδομάδες, όπως σημείωνει η εφημερίδα, «ένδειξη πως η κίνηση δεν σχετίζεται με τις συμφωνίες που υπογράφτηκαν την περασμένη εβδομάδα μεταξύ ισραηλινών και τούρκων αξιωματούχων για συμφιλίωση μεταξύ των δύο χωρών».
Υπογραμμίζοντας πως οι σχέσεις με την Ελλάδα είχαν βελτιωθεί περισσότερα μετά τον «πάγο» μεταξυ Ισραήλ και Τουρκίας, η εφημερίδα σημειώνει, τέλος, πως στις 27 Ιανουαρίου, θα συναντηθούν ξανά Νετανιάχου και Τσίπρας και την επόμενη ημέρα θα γίνει τριμερής συνάντηση και με τον κύπριο πρόεδρο για θέματα ενέργειας και ασφάλειας.



