Σε δύο εβδομάδες 15.000 διακοπές ρεύματος σε κακοπληρωτές

Δυναμικά τίθεται και πάλι σε εφαρμογή το μέτρο των αποκοπών από τη ΔΕΗ και τους υπόλοιπους προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος.

Δυναμικά τίθεται και πάλι σε εφαρμογή το μέτρο των αποκοπών από τη ΔΕΗ και τους υπόλοιπους προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος. Όπως επεσήμανε σήμερα, Τετάρτη, μιλώντας σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) κ. Νικόλαος Χατζηαργυρίου, τον τελευταίο μήνα οι εντολές αποκοπής έφτασαν τις 100.000, ενώ τις τελευταίες δύο εβδομάδες διεκόπησαν 15.000 συνδέσεις ρεύματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ, οι εντολές αποκοπής το τελευταίο διάστημα εκτοξεύθηκαν και ξεπέρασαν ακόμη και τα νούμερα που καταγράφονταν προ πενταετίας, τα οποία κυμαίνονταν σε 60.000 με 70.000 τον μήνα. Στα χρόνια της οικονομικής ύφεσης, ιδιαίτερα την περίοδο που στους λογαριασμούς της ΔΕΗ είχε ενσωματωθεί και η έκτακτη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας («χαράτσι»), οι εντολές αποκοπών είχαν σχεδόν μηδενιστεί.
Πλέον, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ τρέχουν και δεν φτάνουν προκειμένου να διακόψουν τις συνδέσεις στους κακοπληρωτές. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη διοίκηση της ΔΕΗ, οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί φτάνουν τα 2,2 δισ. ευρώ. Πάντως, όπως ανέφερε ο κ. Χατζηαργυρίου, περίπου το ένα τρίτο των καταναλωτών που βρίσκονται μπροστά σε μια εντολή αποκοπής προχωρούν σε διακανονισμό των χρεών τους.
Όσον αφορά τις ρευματοκλοπές, ο πρόεδρος του ΔΕΔΔΗΕ ανέφερε ότι έχουν συσταθεί ειδικά συνεργεία και γίνονται στοχευμένοι έλεγχοι, οι οποίοι πέρυσι ξεπέρασαν τις 57.000. Όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία της εταιρείας, από τον Νοέμβριο του 2014 ως και τον Αύγουστο του 2015 τα συνεργεία εντόπισαν περίπου 5.500 περιπτώσεις ρευματοκλοπής σε όλη τη χώρα.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk