Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, που έχει καθιερωθεί στις 4 Οκτωβρίου κάθε έτους, ημέρα εορτής του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, διοργανώνεται στο Πάντειο Πανεπιστήμιο επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Ανάπτυξη, Περιβαλλοντική Ηθική και Προστασία των Ζώων» την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 18.00. Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης (ΕΚΕΠΕΚ) του Παντείου Πανεπιστημίου και η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) συνδιοργανώνουν αυτή την εκδήλωση, πιστεύοντας ότι τα ζώα που έχουν δικαιώματα και ο άνθρωπος οφείλει να τα σέβεται και να τα προστατεύει.
Αναλυτικότερα, ο πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γρηγόρης Τσάλτας θα μιλήσει για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία των ζώων. Τη θεματική «Προστασία και δικαιώματα των ζώων. Ισχύον θεσμικό πλαίσιο» θα αναπτύξει στη συνέχεια η νομικός και πρόεδρος της ΠΦΠΟ κυρία Νατάσα Μπομπολάκη. Τέλος, ο ομότιμος καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Θεοδόσης Τάσιος θα θέσει με την ομιλία του το ερώτημα «Μας ενδιαφέρουν οι κοινωνίες των ζώων;». Στόχος των ομιλητών είναι να καταδείξουν με επιστημονικά επιχειρήματα την αναγκαιότητα ανάπτυξης μιας περιβαλλοντικής ηθικής που θα σέβεται τη ζωή σε κάθε της μορφή.
Την έναρξη του προγράμματος, στο αμφιθέατρο «Σάκη Καράγιωργα ΙΙ» (Νέο Κτίριο, Λεωφόρος Συγγρού 136), θα πλαισιώσει η Χορωδία του Παντείου Πανεπιστημίου, ενώ θα προβληθούν και σκηνές από σχετικές κινηματογραφικές ταινίες. Παράλληλα στον χώρο της εκδήλωσης θα εκτίθενται βιβλία με σχετικά θέματα. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όσους το επιθυμούν.


![Πώς θα ευρωποιήσετε τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο [πίνακες]](https://www.tovima.gr/wp-content/uploads/2025/09/10/ot_elvetiko_fragko2-90x90.jpg)
