• Αναζήτηση
 • Ανεξαρτητοποιήθηκαν 25 βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας – «Λαϊκή Ενότητα», η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα

  Επιστολές ανεξαρτητοποίησης φέρονται να συντάσσουν 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που πρόσκεινται κοντά στον Παναγιώτη Λαφαζάνη και την Αριστερή Πλατφόρμα, τις οποίες θα αποστείλουν εντός της ημέρας στην Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Σε περίπτωση, δε, που συγκροτήσουν Κοινοβουλευτική Ομάδα, τότε θα είναι ο τρίτος σε κοινοβουλευτική δύναμη σχηματισμός που θα λάβει διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

  Παρακαλώ περιμένετε...

  Οι ανεξαρτητοποιήσεις 25 βουλευτών που πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώθηκαν στην Βουλή, όπως και η συγκρότηση νέας ενιαίας ανεξάρτητης Κοινοβουλευτικής Ομάδας υπό την επωνυμία «Λαϊκή Ενότητα» και πρόεδρο τον Π. Λαφαζάνη. Αυτό θα είναι και το όνομα του νέου κόμματος η ίδρυση του οποίου έχει αποφασιστεί και αναμένεται να κατατεθούν άμεσα τα σχετικά έγγραφα στον Άρειο Πάγο.

  Όπως υποστήριζαν παράγοντες της Αριστερής Πλατφόρμας η ανακοίνωση της ανεξαρτητοποίησης και συγκρότησης της νέας Κ.Ο. αρκεί προκειμένου να λάβει την τρίτη διερευνητική εντολή καθώς με τον αριθμό των 25 βουλευτών καθίσταται το τρίτο σε δύναμη κοινοβουλευτικό κόμμα της απερχόμενης Βουλής.

  Μεταξύ των 25 βουλευτών δεν είναι η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου λόγω της θεσμικής της θέσης, όπως σχολίαζαν κάποιες πηγές, επισημαίνοντας ότι η ίδια θα καθορίσει τις κινήσεις της στην ώρα που εκείνη θα επιλέξει. Πάντως, υπογραμμίζεται, ότι βουλευτές του κλίματος της απερχόμενης Προέδρου της Βουλής, όπως η Ραχήλ Μακρή και η Αγλαία Κυρίτση, είναι μεταξύ εκείνων που ανεξαρτητοποιήθηκαν.

  Σημειώνεται επίσης ότι μεταξύ των ανεξαρτητοποιηθέντων δεν είναι η Νάντια Βαλαβάνη, αλλά και άλλοι βουλευτές από τους 32 που ψήφισαν «όχι» στο τρίτο μνημόνιο και συγκεκριμένα ο Γ. Βαρουφάκης, ο Κ. Ζαχαριάς, η Ελένη Σωτηρίου, ο Β. Χατζηλάμπρου και ο Δ. Κοδέλας (οι τρείς τελευταίοι ανήκουν στην άλλοτε συνιστώσα της ΚΟΕ του Ρούντι Ρινάλντι).

  Φήμες που κυκλοφόρησαν για επιπλέον 4 ανεξαρτητοποιήσεις δεν επιβεβαιώνονται από την Αριστερή Πλατφόρμα, η οποία δήλωνε πως σε ό,τι τους αφορά παραμένουν στην δήλωση ανεξαρτητοποίησης που κατέθεσαν οι 25 βουλευτές οι οποίοι και συγκροτούν τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα της «Λαϊκής Ενότητας». Από εκεί και πέρα, πάντως, όπως έλεγαν αρμόδιες πηγές, υπάρχει ένα κλίμα ανεξαρτητοποίησης και άλλων βουλευτών, όμως πλέον είναι θέμα προσωπικό για τον καθένα εξ αυτών τι θα πράξει.

  Κατά τα λοιπά, το οργανόγραμμα της νέας Κ.Ο. είναι: πρόεδρος ο Π. Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Δ. Στρατούλης με αναπληρωτή τον Αθ. Πετράκο, γραμματέας της Κ.Ο. ο Στ. Λεουτσάκος και εκπρόσωπος Τύπου ο Κ. Ήσυχος.  

  Η ανακοίνωση έγινε από την γ’ αντιπρόεδρο Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η οποία επίσης ανεξαρτητοποιήθηκε, από του βήματος της Βουλής όπου ανέγνωσε την σχετική ανακοίνωση που υπογράφουν οι 25 βουλευτές και κατέθεσαν στην Πρόεδρο της Βουλής. Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

  «Οι υπογραφόμενοι, που έχουμε εκλεγεί βουλευτές με τους συνδυασμούς του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κατά τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, από τις οποίες προήλθε η παρούσα Βουλή, γνωστοποιούμε και δηλώνουμε προς την κυρία Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων συνεπείς με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, αποχωρούμε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος στην οποία ανήκαμε και συγκροτούμε ενιαία ανεξάρτητη Κοινοβουλευτική Ομάδα, κατά τις διατάξεις του άρθρων του Κανονισμού της Βουλής, ιδία των άρθρων 15 και 16 αυτού, και των διατάξεων του Τμήματος Γ’, μέρος τρίτο του Συντάγματος της Ελλάδας.

  Επιθυμούμε και δηλώνουμε ότι η επωνυμία της συγκροτούμενης Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι ΄΄ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ΄΄. Αρχηγός και πρόεδρος της συγκροτούμενης Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης του Γεωργίου, βουλευτής της Β’ Περιφέρειας Πειραιώς». Τα μέλη της Κ.Ο. που υπογράφουν την δήλωση ανεξαρτητοποίησης είναι:

  Π. Λαφαζάνης, Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη, Κ. Δελημήτρος, Ευ. Διαμαντόπουλος, Ζ. Ζάννας, Ι. Ζερδελής, Κ. Ήσυχος, Ηλ. Ιωαννίδης, Μ. Κριτσωτάκης, Β. Κυριακάκης, Αγλαϊα Κυρίτση, Θ. Κώτσιας, Κ. Λαπαβίτσας, Ευ. Λεουτσάκος, Ραχήλ Μακρή, Ευγενία Ουζουνίδου, Αθ. Πετράκος, Στ. Σαμοίλης, Αθ. Σκούμας, Ι. Σταθάς, Δ. Στρατούλης, Αλ. Τσανάκα, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Ελένη Ψαρρέα.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Στο extreme chic σαλέ… Ο πολυέλαιος του 18ου αιώνα είναι το εντυπωσιακότερο αντικείμενο στο κυρίως σαλόνι του «Ultima Gstaad». Οι κρυστάλλινες λεπτομέρειες έτσι... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk