Το φρέσκο βούτυρο από τα τραγανά φρεσκοψημένα σουδάκια και η γλυκόπικρη μυρωδιά της σοκολάτας είναι τα αρώματα που σου τρυπούν τη μύτη μπαίνοντας στο Choureál, ένα πολύ μικρό μαγαζί στην Παλαιών Πατρών Γερμανού, μεταξύ Τσιμισκή και Παύλου Μελά, που ειδικεύεται στο προφιτερόλ το οποίο φτιάχνεται τη στιγμή που το παραγγέλνεις, και μάλιστα με σοκολάτα Valrhona. {{{ moto }}}
Στη βάση του μπολ απλώνεται σοκολατένια πατισερί και επάνω της μπαίνουν τα γεμιστά σουδάκια με λευκή πατισερί, η οποία φτιάχνεται με φυσική βανίλια Μαδαγασκάρης. Τριγύρω εμπλουτίζεται με λευκή πατισερί και στη συνέχεια γίνεται η επικάλυψη με σοκολάτα, γάλακτος ή μαύρη, σε θερμοκρασία δωματίου ή ζεστή. Το γλυκό-κόλαση ολοκληρώνεται, πάντα μπροστά στα μάτια σου, με μια διαδικασία που σε υπνωτίζει, με επιλογή από σαντιγί, βύσσινο γλυκό του κουταλιού με το σιρόπι του, φρέσκα φρούτα, τρίμματα μπισκότου ή ξηρoύς καρπούς.
Πίσω από τη λαχταριστή ιδέα του Choureál βρίσκονται οι ιδιοκτήτες, Μάιλς-Αναστάσιος Σκλήρης και Αλίκη Συμεωνίδου, δύο νέοι άνθρωποι που πιστεύουν στην εξειδίκευση και στην αμεσότητα της παραγωγής και της κατανάλωσης. Αν πάλι δεν σας ενδιαφέρουν τα προφιτερόλ αυτά καθαυτά, στο κατάστημα θα βρείτε επίσης σουδάκια και εκλεράκια, μια υπέροχη τούρτα προφιτερόλ και διάφορα κρουασάν, όλα χειροποίητα και ημέρας.
*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 8 Mαρτίου 2015.



