Πεδίο εκδήλωσης αρρυθμιών και εντάσεων για την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το διαρκές μέτωπο της εσωκομματικής αντιπαράθεσης. Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της προηγούμενης Κυριακής ανέδειξε μια μάλλον οριακή ισορροπία στο κεντρικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ με βασικό σημείο τριβής τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους.
Επ’ αυτού ακριβώς συνέταξε τη δική της, λακωνική τροπολογία η Αριστερή Πλατφόρμα, στην οποία μεταξύ των άλλων αναφερόταν: «Εκφράζουμε τη διαφωνία μας με τη συμφωνία και τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που συνομολογήθηκαν στο Eurogroup. Και τα δύο κείμενα αντιπροσωπεύουν έναν μη επιθυμητό συμβιβασμό για τη χώρα μας και κινούνται σε κατευθύνσεις και προσανατολισμούς που βρίσκονται σε απόσταση και σε βασικά τους σημεία σε διάσταση ή και αντίθεση με τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ στο αμέσως επόμενο διάστημα, παρά τις συμφωνίες του Eurogroup, πρέπει να κινηθεί στη βάση μιας πολιτικής που θα έχει ως κύρια προτεραιότητα την υλοποίηση με σταθερότητα και συνέπεια των προεκλογικών του δεσμεύσεων και των προγραμματικών κυβερνητικών δηλώσεων». Κατά της τροπολογίας ψήφισαν 92 μέλη της ΚΕ και υπέρ 68.
Στον απόηχο όλων αυτών απομένει να φανεί η στάση που θα τηρηθεί από τα μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ όταν έλθουν προς ψήφιση μέτρα και μεταρρυθμίσεις με τα οποία ήδη πολλοί έχουν ανακοινώσει ότι διαφωνούν.
Εν όψει αυτών το στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Καλύβης άνοιξε την Παρασκευή και θέμα ενδεχόμενης προσφυγής στις κάλπες όταν έλθει η ώρα της συμφωνίας με τους εταίρους. Πρόκειται για θέση που επανειλημμένως επικαλούνται στελέχη του Αριστερού Ρεύματος και που πιθανολογείται ότι μπορεί να επιδράσει στις εξελίξεις των επομένων μηνών. «Αν προκύψει μια οριακή κατάσταση, η κυβέρνηση θα πρέπει να ρωτήσει και τον κόσμο μέσω εκλογών ή δημοψηφίσματος» είπε ο κ. Καλύβης και ανέφερε επίσης με τη σειρά του ότι «δεν θα πούμε στο μέλλον το κρέας ψάρι».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ