ΗΑναπληρωτήςυπουργός Τουρισμού κυρία Ελενα Κουντουρά θα εγκαινιάσει την έκθεσηHORECA2015 την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου και ώρα 17:00 στο εκθεσιακό κέντροMetropolitanExpo στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η 4η ετήσια Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ), με θέμα «Τουρισμός: Σταθερή Δύναμη». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τα μέλη του ΞΕΕ θα εξετάσουν την αναβάθμιση της εικόνας και της διεισδυτικότητας του ελληνικού τουρισμού και συγχρόνως την καθιέρωσή του ως υψηλή προτεραιότητα στην πολιτική και οικονομική ατζέντα της νέας κυβέρνησης της χώρας. Επίσης, θα δοθεί στη δημοσιότητα η μελέτη για το Sharing Economy, το εύρος της επιρροής της νέας παγκόσμιας τάσης του Sharing Economy στον ελληνικό τουρισμό, ενώ για πρώτη φορά θα αναπτυχθεί στους έλληνες ξενοδόχους η διαδικασία της κατάταξης των ελληνικών ξενοδοχείων μέσω του ΞΕΕ.
Στο πλαίσιο της 10ης HORECA πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Ετήσια Συνάντηση της HotelBrain, το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου, στις 16:30. Η φετινή συνάντηση θα φιλοξενήσει ως προσκεκλημένους ομιλητές τον Territory Manager του TripAdvisor για την Ιταλία, την Τουρκία, την Ελλάδα, την Ανατολική Ευρώπη, την Κύπρο και τη Μάλτα κ. Gianluca Laterza, καθώς και τον Account Manager της Baidu κ. Κώστα Παντή.
Το πρόγραμμα της Συνάντησης θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, απολογισμό της επίδοσης των υπό τη διαχείριση της εταιρείας ξενοδοχείων για το 2014, πρόβλεψη της επίδοσής τους για το 2015, παρουσίαση των νέων πρότζεκτ και των ξενοδοχείων, με τα οποία η HotelBrain υπέγραψε πρόσφατα Συμφωνητικά Διαχείρισης.
Η Λακωνία παρουσιάζει το 18ο Πρότυπο Ελληνικού Πρωινού
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου, η Λακωνία θα παρουσιάσει τη συμμετοχή της στο Ελληνικό Πρωινό. Πρόκειται για τον πρώτο νομό της Πελοποννήσου, που εντάχθηκε επίσημα στο πρόγραμμα του Ελληνικού Πρωινού του ΞΕΕ, ως 18οκατά σειρά Πρότυπο Ελληνικού Πρωινού σε όλη την Ελλάδα, μετά την παρουσίασή του στη Μονεμβασία, τον περασμένο Μάιο.
Το Ελληνικό Πρωινό αποτελεί πρωτοβουλία του ΞΕΕ, η οποία υλοποιείται από το 2010, με στόχο τη σύνδεση και αξιοποίηση του πολιτισμικού – γαστρονομικού πλούτου της χώρας, με την ελληνική ξενοδοχία.